důchod x renta - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

důchod x renta

Krátký Edvard, 26.01.2009 23:54:43

Dobrý den,
V roce 1993 jsem utrpěl u Policie pracovní úraz, na jehož následky jsem byl v roce 2002 propuštěn. Je mi poskytována náhrada za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti a příspěvek za službu. Nyní mi hrozí, že na následky tohoto pracovního úrazu budu uznán invalidní z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu a bude mi přiznán invalidní důchod. Dosud se mi příspěvek za službu nezapočítával do průměrného výdělku, ale tím, že mi bude přiznán invalidní důchod, by mi byl příspěvek zrušen a nahrazen invalidním důchodem(§ 160 odst.1 zák.č.361/2003 Sb. O služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů), který se však do výdělku započítá (Zákoník práce §371 ods.1). Tímto bych přišel o dost podstatnou část peněz. Mohl by mi prosím někdo poradit, jak postupovat, abych o peníze nepřišel? Předem děkuji za odpověď. Krátký

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »