Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat co mohu dělat proti výstavbě areálu zařízení staveniště (údajně "betonárky") přes silnici od našeho domu. Dnes bydlíme v překrásném čistém a tichém kraji. Zanedlouho nám za domem začnou budovat dálnici a před domem "betonárku". 10.3.09 bude zahájeno územní řízení a bude veřejné ústní jednání o výstavbě. Mohu se vůbec nějak bránit, když je mezi námi silnice? Vítr vane neustále od budoucí stavby přímo k nám. Obávám se též hluku a frekventované dopravy těžkých strojů a aut. Mohu se nějak bránit a má to vůbec cenu? Nejvíce se bojím, že když areál postaví, tak klesne hodnota našeho domu i pozemku a nebude možné ho prodat a za utržené peníze koupit pozemek někde jinde a postavit si nový dům. Co máme dělat? Prosím, poraďte. Předem děkuji za rady. ML
Uzavřeli jsme písemně rozpočet na provedení bezbariérové úpravy koupelny a WC na určitou částku. Po provedení prací (lhůta nebyla písem.sjednána, jen ústně a byla překročena o více jak měsíc), dodavatel vystavil fakturu, kterou zaslal e-meilem a cena se proti původnímu rozpočtu zvýšila o více jak 30 tis.Kč. Nesouhlasili jsme, žádali jsme majitele firmy,aby se přišel podívat na kvalitu provedených prací s tím, že bychom se společně dohodli na nějakém kompromisu. Majitel nereaguje, neozval se, nedostavuje se a oficielně zatím fakturu nezaslal. Jak bychom měli postupovat, když fakturu potřebujeme pro vyplacení příspěvku od sociálního odboru MěÚ pro člověka se ZTP-P. Děkuji!
Dobrý den,prosím o radu.Před rokem jsem chtěla pomoci dobrému přítely,který se ocitl ve vážné fin.tísni.Dohodli jsme se proto,že si vezmu půjčku na 200 000 K.č.které mu dám s tím,že si vyřizuje hypotéku a až ji dostane,že celou částku zaplatí.Bohužel,už je to rok a já stále půjčku splácím.Hypotéku totiž nedostal.Pořád mi tvrdí,že se snaží peníze sehnat,ale nic se neděje.Dokonce se mi začíná zapírat,nechce se sejít ani nebere telefon.Mám nějakou šanci peníze na něm nějak vymoci?
Děkuji moc za radu.
Dobrý den,
pokud jste Vašemu známému půjčila 200.000,- kč a on Vám je do dnešního dne nehuradil, je možné podat žalobu k soudu. Zde ale budete muset dokázat, že jste mu tyto peníze skutečně půjčila (smlouvou o půjčce, dokladem o převzetí hotovosti,..),
Dobrý den.Před necelými 5.lety se mě stal úraz na noze(komplikovaná zlomenina hlezna).Úraz se mě stal na chodníku za domem(Sídliště).Cho dník v ten to den kdy se mě stal úraz byl zamrzlý a neošetřený.Zjistila jsem ,že tu to komunikaci měly ošetřovat Technické služby Nový Jičín.Ihned po operaci jsem žádala Tech. služby aspoň o mimosoudní vyrovnání,jelikož jsem důchodkyně a nemám peníze na soudy.Na tento úraz mám několik svědků,kteří viděli jak se úraz stal..Panem ředitelem Tech.služeb m.NJ.Mě bylo sděleno ,že jsem neměla na chodník chodit,ale jiná komunikace k našemu domu nevede.Prosím o radu jestli se s tím dá ještě něco dělat Děkuji Věra Valešová
Dobrý den,
jsem na MD a zaměstnavatel se se mnou dohodl na ukončení PP. Bohužel v dohodě nebylo výslovně uvedeno, že peněžní částka (na které jsme se dohodli a rovnala se 6násobku měho měs. platu) je odstupné. Tím mi z celé částky bylo odečteno sociální i zdravotní pojištění. Prosím, je možné, aby mi zaměstnavatel vyplatil mimořádnou prémii, když jsem již 3 rokem na mateřské a pro firmu nepracuji?
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu jestli je povinné platit poplatky za psi v místě kde s nimi bydlíte, nebo zda je možné platit povinné poplatky kdekoli jinde. Třeba na vesnici u rodičů, a následně v dané obci kde žiji doložit doklad o zaplacení psů. Předem Vám děkuji za odpověď Peterková
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com