Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,mám dotaz ohledně kamerového systému na řadovém rodinném domku.Co vše musím podniknout,abych mohla mít na baráku kamery(povolení,souhlas sousedů...)a neporušila tím nějaký zákon.A pokud bych kameru již měla ,musím mít někde viditelnou cedulku "Pozor tento obj.střežen kam.syst."?Předem vám děkuji za odpověď a přeji pěkný den.
Dobrý den, v roce 1996 jsem byl dle § 202 odst.1 tr.zak. odsouzen k peněžitému trestu 4000,-Kč, které jsem uhradil.Do dnešní doby mám tento jediný záznam v trestním rejstříku. Je možné ho vymazat, případně jak postupovat? Děkuji a hezký den
Dobrý den, když dostaneme barák darem, i s věcným břemenem jde toto věcné břemeno nějak napadnout, popř. zrušit? A pokud dostaneme tento barák darem i s věcným břemenem, vychází z toho povinost pro nás starat se o babičku? Nebo toto zůstává babiččiné dceři na kterou byl původně barák napsán. Děkuji za odpověď
Dobrý den,
předpokládám, že jde o dům s věcným břemenem - právem doživotního užívání pro babičku.
Ano - vyplývá z toho povinnost nového vlastníka plnit tento závazek, tj. o babičku se starat (právě proto se to založilo jakoi věcné břemeno, aby to zavazovalo další nabyvatele).
Když se Vám to nelíbí nebo Vám to nevyhovuje, tak dar nepřijímejte (nejste povinni dar přijmout).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com