dotaz - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Kamera na rod.domku

Hana Procházková, 27.01.2009 12:59:41

Dobrý den,mám dotaz ohledně kamerového systému na řadovém rodinném domku.Co vše musím podniknout,abych mohla mít na baráku kamery(povolení,souhlas sousedů...)a neporušila tím nějaký zákon.A pokud bych kameru již měla ,musím mít někde viditelnou cedulku "Pozor tento obj.střežen kam.syst."?Předem vám děkuji za odpověď a přeji pěkný den.

vymaz z rejstříku trestu

Jiří Nesázal, 29.01.2009 13:45:45

Dobrý den, v roce 1996 jsem byl dle § 202 odst.1 tr.zak. odsouzen k peněžitému trestu 4000,-Kč, které jsem uhradil.Do dnešní doby mám tento jediný záznam v trestním rejstříku. Je možné ho vymazat, případně jak postupovat? Děkuji a hezký den

dotaz

Jan Švácha, 26.01.2009 10:16:35

Dobrý den, když dostaneme barák darem, i s věcným břemenem jde toto věcné břemeno nějak napadnout, popř. zrušit? A pokud dostaneme tento barák darem i s věcným břemenem, vychází z toho povinost pro nás starat se o babičku? Nebo toto zůstává babiččiné dceři na kterou byl původně barák napsán. Děkuji za odpověď

Re: dotaz

Karel Dlouhý, 26.01.2009 20:23:22

Dobrý den,
předpokládám, že jde o dům s věcným břemenem - právem doživotního užívání pro babičku.
Ano - vyplývá z toho povinnost nového vlastníka plnit tento závazek, tj. o babičku se starat (právě proto se to založilo jakoi věcné břemeno, aby to zavazovalo další nabyvatele).
Když se Vám to nelíbí nebo Vám to nevyhovuje, tak dar nepřijímejte (nejste povinni dar přijmout).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »