Kopírování textu, fotek a používání hudebních ukázek na webu. - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Internet

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Kopírování textu, fotek a používání hudebních ukázek na webu.

Jakub Omasta, 25.01.2009 19:53:33

Dobrý večer,
mým plánem je založit internetový portál hudební databáze, kde by se měly objevovat hlavně informace o kapelách. Bohužel mám dost problémy se sháněním obsahu, takže jsem si připravil pár dotazů o kopírování a porušení autorský práv.
1.) Za jakých podmínek můžu kopírovat informace o dané kapele z oficiálního webu, nebo prostřednictvím internetové encyklopedie?Můžu "drze" vzít její obsah článku a jen si ho vložit na web, nebo musím uvádět autora či zdroj článku, anebo text nemůžu vůbec zkopírovat a budu si muset vytvořit svůj vlastní?
2.)Také bych na webu chtěl mít umístěny fotky kapely plus booklety jejich alb. Musím mít svolení fotografa k informačním účelům o vzhledu alba a "vizuálnímu" kontaktu s kapelou prostřednictvím 4-5 fotek?
3.)Někde jsem zaslechl, možná je to jen domněnka, že je na webu možno sdílet 30ti vteřinovou ukázku písničky daného interpreta,aniž bych porušoval autorská práva. Je to pravda?
Předem děkuji za odpovědi s pozdravem Jakub Omasta

Re: Kopírování textu, fotek a používání hudebních ukázek na webu.

Karel Dlouhý, 25.01.2009 20:20:51

DObrý den,
prostudujte si autorský zákon.
Domnívám se, že bez souhlasu autorů resp. vlastníků práv nemůžete nic z toho, co uvádíte.

Re: Kopírování textu, fotek a používání hudebních ukázek na webu.

Jakub Omasta, 26.01.2009 18:31:53

Autorský zákon si přečíst můžu, ale bohužel tomu nerozumím. Dokonce je možné, že tam ani nebude přeně to co hledám, proto jsem požádal o radu tady. Každopádně děkuji!

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »