Kategorie: Obchodní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, včera jsem při pokusu o zatelefonování zjistila, že můj mobilní telefon, který jsem zakoupila v září v bazaru, je kradený a proto zablokovaný, což mi sdělil operátor s tím, že jej mám dát na policii. Přitom od koupě v bazaru má záruku 2 roky. Lze takový přístroj reklamovat na krádež? Ve smlouvě jsem našla větu: "Kupující svým podpisem souhlasí se stavem mobilního telefonu a zároveň potvrzuje, že byl důkladně seznámen s reklamačními podmínkami." Jenže tyto reklamační podmínky nejsou nikde napsané a nikdo mi je nijak při koupi nesdělil! Jen je dole poznámka, na co nevzniká nárok na záruční opravu.
Co lze s tímto dělat?
Děkuji za odpověď
Dobrý den, protože jste koupila kradenou věc, ta Vám bude nejspíš zabavena v rámci vyšetřování a vy se budete muset jako poškozená domáhat svých peněz. Policie Vám vydá protokol, ve kterém bude uvedeno, že jste mobil odevzdala. S takovým protokolem by jste pak měla jít do bazaru. Ten Vám totiž prodal věc s právní vadou a měl by ji odstranit (nabídnout Vám jiný mobil nebo vrátit peníze). Upřímně řečeno bych však žádný vstřícný přístup bazaru nečekal. Jestliže Vás odmítnou, budete se muset soudit. Odpovědný je také ten, kdo mobil do bazaru dal. Bazar má povinnost vést evidenci těch, co věci přinesou (jméno, bydliště, číslo OP), ale je otázkou jestli ho vůbec evidovali, jestli Vám vůbec něco sdělí a konečně není jisté, že údaje budou pravdivé. Na policii ale určitě jděte, mobil vezměte sebou a žádejte důkladné instukce o tom, co máte v celé věci udělat.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com