Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, reším jeden velký problém, který jsem si způsobil svou hloupostí a nevím jak z toho ven.Své přítelkyni nyní už bývalé, jsem platil z mého účtu stavební spoření a rozhodli jsme se koupit byt. Jelikož jsme potřebovali úvěr na její stavební spoření rozhodli jsme se že byt napíšeme na její jméno (jedná se o družstevní byt)a já si nechám prozatím trvalé bydliště u rodičů.Z toho vyplývá že z mého účtu putovaly peníze na účet realitní kanceláře a na jejím stavebním spoření se vyjednal úvěr a koupil se byt ( všechny peníze šly vždy z mého účtu).Ale jak už to bývá, teď jsme se nepohodli a ona mě více méně vyhazuje z bytu kde nemám ani trvalé bydliště a vlastně můj podpis není nikde.Dá se s tímto vůbec něco udělat nebo jsem kvůli své hlouposti přišel o vše? Díky mockrát, aspoň za odpověď je to velké ponaučení do života.
Údaj o trvalém bydlišti není podstatný.
Jinak je chybou, že jste si nesepsali alespoň nějakou dohodu.
Pokud ale máte uschovány výpisy z účtů, kde je doloženo, odkud šlo financování, nemuselo by to být ztracené - buď se s ní zkuste dohodnout, že tyto částky bude považovat za půjčku z Vaší strany a sepsat o tom dohodu, včetně podmínek splácení (dostatečně dlouhé lhůty, výhodné pro ni - hlavně aby to podepsala), nebo se poraďte s advokátem.
Může se ovšem stát, že bude tvrdit, že šlo o dary.
Díky za odpověď a právě nějaký dialog o bytu ukončila slovy že nic mi podepisovat nebude.Jen jsem si chtěl zjistit jestli mám vůbec nějakou šanci to právně dovést k vyřešení, abych jaksi nešel za advokátem zbytečně, když vlastně nemám vůbec nic v ruce jen to že peníze šly z mého účtu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com