Dotaz - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Užívání studny

Jana Boudová, 29.06.2009 13:45:52

Ráda bych se zeptala,zda mi může sestra zakázat odebírat vodu ze studny,která je na jejím pozemku?Studnu postavil náš otec a sestra jí dostala k pozemku,který jí převedla teta.Voda je rozvedena k mému domu a užívali jsme jí stále.Teď mi to chce sestra zakázat. Děkuji Boudová

Re: Užívání studny

Franken Sharp, , 29.06.2009 13:54:26

Dobrý den,
zjistěte si, zda v katastru nemovistostí máte tzv. věcné břemeno, které Vás oppravňuje čerpat vodu ze studny.

Dotaz

Jana Boudová, 25.01.2009 12:34:01

Dobrý den.Mám problém se sestrou,která má na svém pozemku studnu,kterou jsme vždy užívali.Nyní po nás chce vodu platit nebo nám jí prý odpojí.Ráda bych se zeptala,zda si to může dovolit.Studnu dělal můj otec s dědou.Uvažujeme,že si necháme udělat studnu vlastní,ale nevím zda mi podepíše souhlas.Mohli by jste mi poradit jak mám dál postupovat.Moc děkuji Boudová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »