Dědictví mezi sourozenci - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dědictví mezi sourozenci

Michaela Maštalířová, 24.01.2009 21:06:46

Dobrý den.Chtěla bych poprosit o právní radu.Zemřela mi babička.(dědeček již dříve)Moje maminka má bratra,s kterým se nestýká.Předmětem dědictví je domek s pozemky,který jim byl rozdělen rovným dílem.Strýc se snaží maminku vyplatit,ale částka kterou nabízí mi připadá směšná.Maminka nechce dělat problémy a je ochotna souhlasit.Mohu se já,jako vnučka pozůstalé proti tomuto ohradit a zjistit skutečnou cenu zaplacením odhadu nemovitosti?Děkuji za odpověď

Re: Dědictví mezi sourozenci

Lubomír Balga, 24.01.2009 21:32:03

Jak jste již naznačila sama, tak dědicové jsou sourozenci a pokud jsou právně způsobilí,tak rozhodnutí,jakým způsobem se vypořádají mezi sebou,je čistě jejich záležitostí...I kdyby tržní hodnota byla ve zřetelném nepoměru k nabízené finanční kompenzaci,tak pokud s tím bude Vaše maminka souhlasit, není z Vaši strany žádné oprávnění (byť vedeno dobrými úmysly),do vypořádání sourozenců nějakým způsobem zasahovat.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »