Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Pane doktore,mám problém,který sama nemohu vyřešit.Měla jsem přítele,který si vzal půjčku 300 000Kč na vlastní účely a já mu bohužel ručím.Dostala jsem se do situace,kdy můj bývalý přítel neplatí splátky a nebere telefony cetelemu.Samozřejmě volají neustále mě a dožadují se splátky ode mne.Já jsem na mateřské dovolené. S tímto bývalým přítelem mám syna na kterého také neplatí alimenty,ale u Městského soudu se odvolal a stále nebyl další soud.Já bohužel na tyto splátky nemám peníze.Vím,že ke mě může přijít exekuce,chtěla bych vědět,jak se můžu brátit.
A ještě by mě zajímalo,kdyby stále neplatil alimenty a šel náhodou do vězení,jestli když má dluhy,tak musí ve vězení pracovat??
Jsem velmi zoufalá a opravdu nevím,co mám dělat,jsem na dítě úplně sama,nemám peníze na právnika...mám s malým státní byt a samozřejmě to nejdůležitější zařízení.A kdyby došla exekuce,tak nebudu mít žádné peníze na zakoupení základních věcí do domácností.
Děkuji za odpověd....a doufám,že je situace řešitelná
Dobrý den,
situace je těžko řešitelná. Vy jste se zaručila, že pokud přítel nebude půjčku splácet, tak že ji budete splácet Vy.Teď tato situace nastala.
Přečtěte si odpovědi na téma exekucí, je jich zde hodně. Můžete se pokusit jednat s věřitelem, aby počkal se splátkami, až začnete opět chodit do zaměstnání.
Pokud ale nebude ochoten, může dát na Vás žalobu k soudu a pak by mohla následovat exekuce.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com