Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, pracuji jako obchodní zástupce na ŽL pro jednu společnost. Má práce se odehrává v terénu, ne v kanceláři.
Můj dotaz zní - má tato společnost právo mi nařizovat časové limity, jako např. sraz na určitém místě ve 20.00? A zároveň pokud se nedostavím, tak mne pokutovat?
Ještě podotýkám, že smlouva o obchodním zastoupení neobsahuje žádnou vymezenou pracovní dobu a také žádnou povinnost zúčastňovat se podobných srazů. Také jsem nepodepisoval žádný "pokutový řád" či něco podobného. Prosím poraďte jak se proti takovému chování společnosti bránit.
Děkuji za odpověď.
Pokud ve smlouvě něco takového není, tak nemá.
Předpokládám, že ve smlouvě je řešeno i odměňování a o žádných pokutách se nepíše (ostatně pokuty mohou být udělovány jen ze zákona).
Jak se bránit: podat žalobu k soudu na neoprávněně stržené částky.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com