zneuziti OP - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Zneužití dat z občanského průkazu

Lenka Drahokoupilová, 20.12.2008 21:26:20

Dobrý den, chci se zeptat, jak je mozne zneuzit data z obcanskeho prukazu, myslim ze dotycni si vzali jen r.c. a c. OP, snad jeste jmeno, a zda je mozne se tomu nejak branit. Presne receno, na namesti v Plzni me zastavili 2 mladici od T-mobilu, jestli chci vyuzit jejich nabidky a ziskat volani na 2 cisla zdarma. CHtela jsem si to vzit, meli 3 podminky, vice nez 18 let, zadne dluhy, a pote chteli rodne cislo a cislo obcanskeho prukazu. Tyto cisla telefon nekam nadiktovali , pry operatorce, a tak pote zjistila, ze nekde dluzim, pry staci mhd nebo ucet za pausal na telefonu. Tsk pry se neda nic delat. Mam takove podezreni, ze mladici potrebuji me udaje na neco pouzit a ten nevim, co s tim, protoze nikde nic nedluzim, poctive studuji. VIm, ze jsem udelala chybu ale prosim poradte, jak se branit.DEkuji predem

Re: Zneužití dat z občanského průkazu

Karel Dlouhý, 20.12.2008 22:11:26

Bránit se teď těžko můžete.
Je možné, že si Vás podle toho opravdu ověřovali v registru dlužníků.

Jenom být ve střehu, pokud byste dostala v budoucnu nějakou upomínku na zaplacení, tak abyste na to hned reagovala a nehodila to do koše.

Ale zase bych to tak rizikové neviděl (i když nic se nedá vyloučit) - pokud byste tu smlouvu uzavřela, tak ta data by měli také.

Lenka Drahokoupilová, 21.12.2008 16:22:43

Dekuji odpoved. Ano, kdybych smlouvu uzavrela, tak by ma data meli take, ale muze to byt tak, ze mladici vubec od T-mobilu nejsou. MOhu jeste poprosit, kdyby mi takova upominka prisla, jak na ni reagovat, jak pisete?Budu to muset zaplatit nebo jde se branit? Dekuji

Karel Dlouhý, 21.12.2008 18:30:41

Samozřejmě byste se musela bránit.

Pokud by např. přišla upomínka na nějakou půjčku, bránila byste se, že jste nic nepodepsala, chtěla byste doložit smlouvu, podpis by zkoumal soudní znalec - grafolog atd.

Lenka Drahokoupilová, 22.12.2008 22:05:56

To jde, pujcit si nejake penize na falesnou obcanku?Myslela jsem, ze musite vzdy dolozit 2 doklady a oni by museli mit falesny OP, kdyz ja mam svuj u sebe, a druhy doklad uz vubec nevim, jak by sehnali.

Lenka Drahokoupilová, 21.12.2008 16:22:57

Dekuji odpoved. Ano, kdybych smlouvu uzavrela, tak by ma data meli take, ale muze to byt tak, ze mladici vubec od T-mobilu nejsou. MOhu jeste poprosit, kdyby mi takova upominka prisla, jak na ni reagovat, jak pisete?Budu to muset zaplatit nebo jde se branit? Dekuji

zneuziti OP

David, 20.12.2007 17:14:36

dobrý den ,chci se optat jak člověk může zneužit č. OP rodné číslo , jmeno a bydliste pokud ma vse dohromady ? popripade jak se branit takovemu napadeni , a zda je pote se mozne odvolat od nejake smlouvy kdyz neni ci nebude souhlasit podpis ? dekuji,

Re: zneuziti OP

David, 20.12.2007 17:53:23

čistě a jednoduše, cizí osobě se dostali do rukou mou chybou mé osobná informace. Dotyčný volal kvuli prodeji auta, vse v poradku jen jsem mu mel napsat sve osobni informace a poslat poplatek 2000 kc za sepsani smlouvy od pravnika. ten jsem odmitl poslat, clovek byl nastvany a polozil telefon, napsal jsem mu ze kdyz si to rozmysli at mi da vedet ze neni problem se zitra sejit a penize mu predat pri prevzeti auta. pote odepsal at mu poslu ty udaje, poslal jsem mu je, kdyz jsem mu pak volal v kolik hodin se sejdem byl hruby a znovu polozil telefon, proto jsem dostal strach ze bude mich udaju zneuzito. cetl jsem neco o tom ze si clovek skrz rodne cislo muze vzit i pujcku pres internet od bank registrovanych na seyschelskych ostrovech, prijde mi to jako hloupost. ale nevyznam se v tom, proto se obracim na vasi poradnu a prosim o pomoc, dekuji.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »