Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den. Nacházím se ve složité situaci a nevím co dělat. Můžete mi prosím poradit?? Situace:
30.11.jsem dal výpověď dohodou a požadoval sem ukončení HPP do 31.12. Nebylo mi zaměstnavatelem vyhověno. Tak jsem dal výpověd do 31.1.(klasickou dvouměsíční lhůtu) s tím, že mi zaměstnavatel přislíbil, že když to půjde pustí mě už v prosinci! Vše šlo podle plánu a 21.12. jsem dostal zápočtový list s datem ukončení smlouvy k 31.12. Avšak poslední den v zaměstnání (23.12) mě vedoucí překvapil s tím, že mě nepustí. A že musím zůstat do konce ledna...!Z personálního nemám žádný výstupní list...Ale zápočtový list mám doma. Mám ještě 4 dny dovolené, které bych chtěl čerpat od 28. do 31. 12. ale nemám je chválené od vedoucího. Jak v této situaci postupovat? Personální oddělení mi vyhrožuje že pokud nenastoupím do práce dá mi paragraf 55! Mám něco řešit, když mám doma zápočtový list s datem ukončení smlouvy 31.12.?? A mohu se od 1.1. zaregistrovat na UP?? 1.2. odeletam pracovat do UK.Díky za pomoc
"výpověď dohodou" je nesmysl - buď dá zaměstnanec výpověď (jako jednostranný právní akt), od 1. dne následujícího měsíce běží 2měsíční výpovědní lhůta; nebo navrhne skončit pracovní poměr dohodou, což platí až když tu dohodu podepíše i zaměstnavatel.
Máte od zaměstnavatele písemně, že se s Vámi dohodl o skončení pracovního poměru k 31. 12. 2009?
Kdo Vám vystavil zápočtový list?
Namítl jste vedoucímu a personálnímu odd., že od zaměstnavatele máte vystavený zápočtový list s datem skončení 31. 12.? Co Vám na to řekli?
Nástup dovolené určuje zaměstnavatel. Tedy pokud ji nemáte určenou (schválenou) 28.-31. 12., tak byste měl přijít do práce. (Nevybranou dovolenou pak musí proplatit.
Jedna z možností je, že k 1. 1. se zaregistrujete na Úřadu práce, protože tam budou chtít zápočtový list a z něho vyplývá, že k 31. 12. pracovní poměr skončil.
Případně pošlete dotaz zde do online poradny.
Dobrý den, prosím o radu. Bratr pro nespokojenost výpověď ve firmě dohodou. Byl nucen si vybrat dovolenou. Poslední den, kdy se do zaměstnání dostavil, mu byl předán zápočtový list, kde ve znění udělují paragraf 55 za poškození dobrého jména firmy. Citují zde osobní e-mail bratra z pracovního počítače, v kterém udělali nejspíš tzv. šťáru. Bratr v tomto mailu taktně informuje o svém odchodu z firmy pro nespokojenost s její činností.
Je možné dát v době plynoucí DOHODY o zrušení pracovního poměru tento paragraf? Je možné citovat z osobních mailů a použít to jako důvod pro podání tohoto paragrafu?
Dobrý den,
obdržel jsem před 2 měsíci od zaměstnavatele okamžité zrušení pracovního poměru dle §55 ZP. Následně jsem mu zaslal dopis o tom, že považuji zrušení prac.poměru za neplatné a trvám na tom, aby mě nadále zaměstnával. Zároveň jsem uplatnil neplatnost rozvázání pracovního poměru u soudu. Ze zdravotních důvodů jsem nastoupil na nemocenskou v ochranné lhůtě. Chtěl by se zeptat, zda v případě uznání soudem neplatnosti rozvázání pracovního poměru mám nárok od zaměstnavatele na náhradu mzdy, vzhledem k tomu, že již čerpám nemocenskou.
Děkuji za odpověď
Pavel
Dobrý den, prosím o radu.
Na Vánoce mi byl dán §55. Podal jsem žalobu o neplatnost výpovědi, soud jsem vyhrál, rozhodnutí nabylo právní moci 5.5.Od 14. 4. mám nové zaměstnání na HPP. Bývalý zaměstnavatel mi však volá, ať nastoupím do práce, podle soudního rozhodnutí. Chci se domluvit na zrušení prac. poměru dohodou k určitému dni, bojím se však, že se bývalý zaměstnavatel nebude chtít domluvit a bude trvat na mém nástupu do zaměstnání. Jak mám postupovat? Co má nová práce? Nechci, aby mi býv. zaměst. dal §55 podruhé a oprávněně, když k němu zpátky nenastoupím. Dám-li výpověď z bývalého zaměstnání a poběží mi dvouměsíční výpovědní doba, jak budu moct docházet do nového zaměstnání? Mohu požadovat ušlou mzdu od ledna do onoho 14.4., i když přes nařízení býv. zaměst. k němu zpátky nenastoupím?
Děkuji.
Vážený pane Dlouhý, jak jsme níže psali, zaměstnavatel mi nabídl tedy zrušení výpovědi. Mám k tomu dotaz. Napadlo mě, čistě teoreticky v době krize, že by mi třeba za měsíc podal výpoveď dle paragrafu 52 a) nebo b) což těhotné může dát, náleží mi poté odstupné? Jsou podmínky stejné jako v případě paragrafu 52 c)? Děkuji.
Dobrý den,
dostal jsem 15.1.2009 výpověď dle §55 odst. 1 písm. b ZP za hrubé porušení pracovní kázně tím, že jsem svévolně opustil pracoviště bez souhlasu nadřízeného a následně nedoložil uznatelnou omluvenku, čímž mám neomluvené 3 hodiny z pracovní 12cti(11cti) hodinové směny důlní společnosti.Za ty 3 hodiny mi byla krácena z fondu dovolené jedna dovolená(11 hodin) a protože jsem neměl nárok na dovolenou byli mi strženy peníze.Zákon § 223 odst.2 říká "Krátí-li zaměstnavatel zaměstnanci dovolenou za neomluveně zameškanou směnu (pracovní den), může mu dovolenou krátit o 1 až 3 dny; neomluvená zameškání kratších částí jednotlivých směn se mohou sčítat." Otázka: může mi zaměstnavatel krátit dovolenou a následně srazit peníze za tři hodiny neomluvené absence za 22 let práce? Jak postupovat dále dohodou, soudně a vše na papíře?
děkuji
Domnívám se, že krácení není oprávněné, neboť jste (celou) směnu nezameškal. V tom smyslu byste se měl obrátit na zaměstnavatele popř. na inspekci práce.
Dle dle §55 odst. 1 písm. b ZP se nedává výpověď, ale okamžité zrušení pracovního poměru "porušil-li zaměstnanec povinnost vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem"
Za to ovšem zpravidla není považována pouhá absence 3 hodiny.
§61 (1) Výpověď nebo okamžité zrušení pracovního poměru je zaměstnavatel povinen předem projednat s odborovou organizací.
§69 (1) Dal-li zaměstnavatel zaměstnanci neplatnou výpověď nebo zrušil-li s ním zaměstnavatel neplatně pracovní poměr okamžitě nebo ve zkušební době, a oznámil-li zaměstnanec zaměstnavateli bez zbytečného odkladu písemně, že trvá na tom, aby ho dále zaměstnával, jeho pracovní poměr trvá i nadále a zaměstnavatel je povinen poskytnout mu náhradu mzdy nebo platu.
- tedy toto oznamte zaměstnavateli.
(pokrač.)
§ 72
Neplatnost rozvázání pracovního poměru výpovědí, okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době nebo dohodou může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit tímto rozvázáním.
Tedy pokud se zrušením nesouhlasíte, můžete se bránit u soudu.
Abych doplnil informace, tak jsem dostal okamžité ukončení PP dle § 55 a opravdu to bylo za cca 3 hod neomluvené absence, citace z výpovědi"... kterého jste se dopustil tím že: Dne 11.01.2009 kolem 15:00 hod. jste svévolně opustil pracoviště bez souhlasu nadřízeného a tím porušil následující vnitřní předpisy společnosti - 1. pracovní řád společnosti (akciová společnost) §4 pracovní kázeň, odst.2 - základní povinosti zaměstnanců, § 5 pracovní doba odst.3 ohlašovací povinost a instrukce pro zaměstnance povrchových pracovišť - ustanovení 1.4.10. Vaším jednáním došlo k finančním nákladům spol. spojené s výjezdem dozorčích orgánů spol. a to ve výši 0.000,-Kč.Tato částka bude po Vás vymáhána jako škoda.Svým jednáním jste navodil mimořádnou událost HLEDÁNÍ POHŘEŠOVANÉ OSOBY z havarijního plánu třetí strany, což by mělo za následek ...atd."
Po telefonátu vedoucího jsem mu oznámil, že se nenacházíme na pracovišti.
pokračování
pokrčování
... že se nenacházíme na pracovišti celkem tři zaměstnanci, a tuto infarmaci dostal cca do 20 minut (15:40 - 16:00)co zjistili nepřítomnost. Našel jsem si práci od 1.2.2009 i tak mohu podat nesouhlas s výpovědí nebo ukončit stávající PP a pak podat nebo podat žalobu za diskriminaci Hlava IV ZP nebo jiný § nebo souběh žalob jestli to jde. Pracoval jsem jako jmenovaný přední dělník spol.(vedení prac. skupiny)
děkuji
František Šulc
Z Vašeho popisu je zřejmé, že asi na dolech platí přísnější pravidla než když se někdo na 3 hodiny vzdálí z kanceláře.
Tzn. máte možnost, jak jsem uvedl, obrátit se na soud. Výsledek se nedá předem odhadnout.
Vhodné by bylo nechat se zastupovat advokátem. Víc Vám tady asi nikdo neporadí.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: jsem ve 4.měsíci těhotenství a zaměstnavateli jsem to dala řádně písemně vědět a doložila jsem potvrzení od lékaře.Teď mě nutí jít na nemocenskou ačkoliv jsem úplně v pořádku.Dokonce mi i "vyhrožuje", že pokud na ní nepůjdu, tak to bude řešit "jinak".Tato společnost u které pracuji má sídlo v Brně a mně od února zrušil pobočku v Ostravě.Ve smlouvě mám místo výkonu Ostrava.Musela jsem odevzdat všechny věci k mému výkonu práce, tj. auto, mobil,...Nejdříve mi nabídl dorovnání do výše čistého platu za měsíce které budu na nemocenské.A po té co jsem mu řekla, že nevím zda mi můj pán gynekolog nemocenskou napíše, tak mi začal(jak už jsem napsala)vyhrožovat!Zaměstnavatel má dost finančních prostředků a známých, proto mám strach
Prosím o radu jestli na mně nějak může a co můžu dělat já.
Děkuji
Dobrý den,
není oprávněn Vás nutit jít na nemocenskou.
Když jste odevzdala věci, jak tedy vykonáváte práci?
I v těhotenství Vám může dát výpověď podle
§ 52
Zaměstnavatel může dát zaměstnanci výpověď jen z těchto důvodů:
a) ruší-li se zaměstnavatel nebo jeho část,
b) přemísťuje-li se zaměstnavatel nebo jeho část,
§ 54
Zákaz výpovědi podle §53 se nevztahuje na výpověď danou zaměstnanci
a) pro organizační změny uvedené v §52 písm. a) a b); to neplatí v případě organizačních změn uvedených v §52 písm. b), jestliže se zaměstnavatel přemísťuje v mezích místa (míst) výkonu práce, ve kterých má být práce podle pracovní smlouvy vykonávána,
Tedy pokud provede organizační změnu, že zruší pobočku v Ostravě, může Vám dát výpověď (s odstupným). Do skončení výp. lhůty Vám musí přidělovat práci nebo platit 100% náhradu mzdy.
Dobrý den, potřebuji poradit: může zaměstnavatel donutit své zaměstnance podepsat jakési prohlášení, že když třeba přijdou později do práce, nebo se opozdí s obědem a on je při tom nachytá, mají okamžitou výpověď podle §55? A jestli- že to nepodepíší, tak mají výpověď ihned? Může on takto se svými zaměstnanci jednat? jestli - že je člověk lempl a nechce se mu dělat, pak bych to pochopila, ale toto mi připomíná tak trochu vydírání. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, prosila bych o radu. Jsem těhotná a již několikrát se mě zaměstnavatel zeptal jestli bych nechtěla nastoupit na nemocenskou i když k tomu není žádný důvod. Odmítla jsem protože se cítím dobře (zatím). Nyní mě zaměstnavatel vytýká špatně odvedenou práci, ale jen ústně nikdy mi nic neukáže. Dnes jsem musela podepsat opakované napomenutí, s tím že jestli se to bude opakovat dostanu hodinovou výpověd. Můj dotaz tedy je zda mi mohou v tomto případě dát výpověd. Moc děkuji za odpověd. D.M.
Dobrý den,
§55 (1) Zaměstnavatel může výjimečně pracovní poměr okamžitě zrušit jen tehdy,
b) porušil-li zaměstnanec povinnost vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.
To ale není Váš případ. U Vás jde spíš o:
"nesplňuje-li bez zavinění zaměstnavatele požadavky pro řádný výkon této práce; spočívá-li nesplňování těchto požadavků v neuspokojivých pracovních výsledcích, je možné zaměstnanci z tohoto důvodu dát výpověď, jen jestliže byl zaměstnavatelem v době posledních 12 měsíců písemně vyzván k jejich odstranění a zaměstnanec je v přiměřené době neodstranil"
což je důvod výpovědi podle § 52 písm. f) - ale tu nemůže dát těhotné ženě.
Tzn. měla byste velkou šanci u soudu vyhrát.
Dobrý den, zaměstnavatel mi navrhnul ukončení pracovního poměru dohodou k 29.2. s tím, že mi už nadále nemůže platit tak vysokou mzdu a nabídl mi mzdu nižší, s tím jsem nesouhlasila. Dále mi bylo řečeno, že výpovědné doba bude činit 3 měsíce a dostanu 2 průměrné platy odstupné. V praoovní smlouvě mám uvedeno, že výpovědní doba činí 2 měsíce s dále uvedenou výjimkou, že podle § 46 odst.1 písm.a)b)c) činí 3 měsíce. Prosím Vás o radu, zda je tento postup adekvátní a zda podle uvedeného § 46 musí výpovědní doba činit skutečně ty 3 měsíce a nemůže být kratší a jestli je adekvátní i odstupné. Mám dohodu podepsat? Omlouvám se, pokud se tu dokaz opakoval, nevím, jestli nedošlo od ledna 2009 k nějakým změnám.
Děkuji moc za pomoc.
Dobrý den, prosím Vás o radu a informaci. Obdržela jsem výpověď dle paragr. 52 písm.c) zákoníku práce. Zjistila jsem však, že jsem těhotná. Je tato výpoveď platná? Jak mám dále postupovat? Děkuji Vám.
Ještě jsem neuvedla, že výpověď jsem již podepsala. Děkuji.
Podepsala jste jen její převzetí.
(Něco jiného by bylo, pokud byste podepsala dohodu o skončení pracovního poměru.)
§53 (1) Zaměstnavatel nesmí dát zaměstnanci výpověď v ochranné době, to je
a) v době, kdy je zaměstnanec uznán dočasně práce neschopným,
d) v době, kdy je zaměstnankyně těhotná nebo kdy zaměstnankyně čerpá mateřskou dovolenou nebo kdy zaměstnankyně nebo zaměstnanec čerpají rodičovskou dovolenou,
Nepíšete datum, kdy jste výpověď obdržela a od kdy jste těhotná.
Tedy byste měla zaměstnavateli sdělit a doložit lékařským potvrzením že od ... jste těhotná a že Vám tedy nesměl dát výpověď.
A i kdyby Vám dal výpověď před počátkem těhotenství, platí:
§53 (2) Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.
Tedy výpovědní doba skončí třeba za 3,5 roku.
Vážený pane Dlouhý, děkuji Vám za Vaši odpověď. Převzetí výpovědi jsem podepsala 30.1. Těhotná jsem cca 2 týdny, ale v době převzetí jsem toto ještě neměla stoprocentně potvrzeno lékařem, proto jsem výpoveď převzala. Pokud tedy chápu správně, co píšete, stačí, aby mi lékař v mém případě potvrdil, odkdy jsem těhotná a toto pak předložím zaměstnavateli.Znamená to, že má výpověď by měla být neplatná. Mám od zaměstnavatele žádat nějaké písemné potvrzení, že ode mě převzal potvrzení lékaře (aby mi později nezapřel převzetí) či mi má zaměstnavatel výpoveď zrušit a dát mi k tomu nějaké písemné vyjádření? Děkuji Vám předem za Vaši odpověď.
Ano,
měla byste mu písemně sdělit, že podle přiloženého lékařského potvrzení jste od ... těhotná a tedy výpověď, kterou jste převzala 30. 1. 2009, Vám byla dána v rozporu s §53 odst. 1 zák. práce, že trváte na dalším zaměstnávání, a žádáte o odvolání té výpovědi.
(Nechat si potvrdit převzetí na kopii dopisu.)
Lze předpokládat, že zaměstnavatel, ač nerad, Vám vyhoví a dá Vám písemné odvolání výpovědi.
Pokud ne, pak platí § 72 ZP: Neplatnost rozvázání pracovního poměru výpovědí, okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době nebo dohodou může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit tímto rozvázáním.
Takže byste musela podat návrh k soudu.
Pane Dlouhý, děkuji Vám za Vaše rady a pomoc. Zkusím se tedy se zaměstnavatelem dohodnout a udělat to, co výše popisujete. Nicméně si myslím, že mi převzetí nepodepíše. Stačí, když toto převezme sekretariát? A ta druhá varianta ohledně návrhu k soudu - přiznám se otevřeně, že tohoto se obávám, protože se bojím průtah a hlavně, zaměstnavatel má dostatek finančních prostředků na právníky. Já bohužel ne. A vím, že právě tato varianta mnoho lidí ze strachu odradí, aby hájili svá práva. Děkuji Vám.
Dobrý den,
samozřejmě převzetí může potvrdit podatelna nebo sekretariát.
Když Vy jste podepsala převzetí výpovědi, tak proč oni by nepodepsali převzetí dopisu?
Další možností by bylo předávat to se svědky a případně si to natáčet na videokameru.
Nebo to můžete poslat poštou doporučeně s dodejkou - tím byste měla také mít potvrzeno převzetí.
Předpokládám, že tento případ je jasný (těhotenství), takže u soudu by to mělo mít hladký průběh. Průtahy nevadí - hlavně když se to včas podá.
Nehledě na to, že i kdyby byla výpověď platná prodlužuje se výpovědní doba až do návratu z rodičovské dovolené (jak jsem uvedl).
Dobrý den, děkuji Vám. Nastoupila jsem na nemocenskou.Nechci zaměstnavateli doložit,že jsem těhotná,aby byla výpoveď neplatná, protože nechci u této firmy dále být jako zaměstnanec. S dítětem se do této práce není stejně možné vrátit. A po událostech za těchto málo dní vím, že by nemělo cenu bojovat. Zajímalo by mě jen, zda-li tedy platí, že když jsem na nemocenské, protahuje se mi výpovědní doba až do návratu z rodičovské dovolené (zaměstnavateli jsem pouze předala nemocenský lístek, nezmínila jsem se, že jsem těhotná). Děkuji předem za Vaši odpověď.
Obdržela jsem okamžitou výpověď z pracovního poměru dle $ 55 odst. 1 písmeno b. Zajímalo by mě co to pro mě znamená?Jak mám teď postupovat pri hledání nové práce?Děkuji
Dobrý den,
nerozumím otázce "Jak mám teď postupovat pri hledání nové práce?" - prostě sledovat seznam volných míst, inzeráty atd.
Jde o okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnavatelem. Pracovní poměr tedy skončil. Pokud s tím nesouhlasíte (a máte důkazy), můžete do 2 měsíců podat návrh k soudu.
Nemáte nárok na podporu v nezaměstnanosti.
Dostal jsem okamžitou výpověď k 13.1.09 dle §55 zákoníku práce z hrubého porušení pracovní kázně,že jsem se 14.11.08 nedostavil na pracoviště a do 13.1.09 řádně nezdůvodnil svoji absenci,za to,že jsem byl se synem u doktorky a zaměstnavatele jsem neinformoval. Přitom ráno 14.11.08 v 6:54 jsem zaměstnavateli poslal SMS zprávu,že jdu se synem k doktorce (podezření na slepák).Potom jsem byl ještě na místě odjezdu do zaměstnání v 7:45,ale zaměstnavatel mi ujel.Nebral mi mobil,tak jsem mu poslal během dne 2 SMS zprávy,kde jsem a co se děje.Ale on neodpovídal a při telefonování mobil nezvedal.Byl jsem se synem u jeho obvodní lékařky v 9:00 hod.Potom nás poslali na polikliniku na chirurgii,kde ho vyšetřili kolem 11:00.Doktorka z polikliniky nás ještě pro jistotu poslala na kontrolu do nemocnice na 15:00.Mi jsme tam přišli dříve, asi kolem 14:00.SMS zprávy mám uložené v mobilu a zprávy od lékařů také.Přitom mi nevyplatil mzdy za říjen a listopad 2008.Od 18.11.08 do 9.1.09 jsem měl neschopenku
§69 (1) Dal-li zaměstnavatel zaměstnanci neplatnou výpověď nebo zrušil-li s ním zaměstnavatel neplatně pracovní poměr okamžitě nebo ve zkušební době, a oznámil-li zaměstnanec zaměstnavateli bez zbytečného odkladu písemně, že trvá na tom, aby ho dále zaměstnával, jeho pracovní poměr trvá i nadále a zaměstnavatel je povinen poskytnout mu náhradu mzdy nebo platu. Náhrada podle věty první přísluší zaměstnanci ve výši průměrného výdělku ode dne, kdy oznámil zaměstnavateli, že trvá na dalším zaměstnávání, až do doby, kdy mu zaměstnavatel umožní pokračovat v práci nebo kdy dojde k platnému skončení pracovního poměru.
§ 72
Neplatnost rozvázání pracovního poměru výpovědí, okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době nebo dohodou může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit tímto rozvázáním.
Čili musíte dát k soudu návrh na neplatnost skončení pr. poměru. A další žalobu na vyplacení dlužné mzdy.
Pane Dlouhý, dnes proběhlo druhé kolo soudního jednání
o neplatnosti okamžité výpovědi mezi mnou a mým zaměstnavatelem a toto soudní jednání jsem vyhrál. Zatím rozsudek nenabyl právní moci. Dále budu pokračovat, po nabytí právní moci a jestli se zaměstnavatel neodvolá, žalobou na vyplacení dlužné mzdy.
Dne 7.1.2010 proběhlo další soudní jednání u krajského soudu (žalovaný se u okresního soudu odvolal).Toto soudní jednání jsem zase vyhrál,ale ještě nenabylo právní moci!Takže zatím musím vyčkal,co si žalovaný zase vymyslí.
Děkuji za informaci.
Proti rozsudku krajského soudu není možné odvolání (za určitých podmínek je možné tzv. dovolání, ale to snad nemá odkladný účinek).
Již jste podal žalobu na zaplacení nevyplacených mezd za říjen 2008 až leden 2009?
Až rozsudek nabude právní moci,tak napíši další žalobu ohledně mezd a finančního vyrovnání.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com