odstoupení od smlouvy - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Odstoupení od kupní smlouvy

Veronika Heráková, 20.02.2009 09:05:21

Dobrý den,
dne 22.6.07 jsme zakoupily od Polského výrobce (v prodejně u nás) sedací soupravu.
3.2.09 jsme ji byly reklamovat neboť se na jednom místě úplně propadla a na dalších místech je možné při sezení cítit celkovou konstrukci.
Paní na prodejně si vypsala do PC naše stížnosti na tuto soupravu s tím, že do měsíce by se nám měli technici jenž tyto závady odstraňují ozvat pro případnou návštěvu a opravu u nás doma.Vzala si jen telefonní kontakt a po otázce zda-li dostaneme nějaký doklad o reklamaci řekla, že ne, že to má vedené u ní v PC.
Máme obavy, že k žádné opravě nedojde a my budeme muset znovu žádat o reklamaci.
Je povinen prodávající vystavit reklamační protokol? Pokud se nám nikdo do 30dnů neozve, máme právo i tak odstoupit od kupní smlouvy (a jakým způsobem) a žádat o slevu, případně vrácení peněz i když záruční doba končí už za 4 měsíce?
Velice děkuji za veškeré informace a přeji hezký zbytek dne!
Heráková V.

Odstoupení od smlouvy

Jana Neumannová, 11.02.2009 11:57:27

Dobrý den.
Moje maminka podepsala 30.1.09 smlouvu na úvěr,jelikož špatně vidí,tak požádala finanční poradkyni o přečtení smlouvy.Zaplatila zálohu (vratnou) 6 000,-.Poté mne požádala,abych napsala dopis a od smlouvy odstoupila a požadovala tuto zálohu zpět.Dopis jsem posílala 6.2.09 doporučeně.Dnes mamince přišel dopis,že odstoupení od smlouvy akceptují,ale zálohu ji vrátit nemohou,že prý podala žádost o odstoupení po lhůtě,která činní 7 dní.Ale jelikož toto maminka nevěděla a finanční poradkyně ji předem o tomto dosti důležitém kroku neinformovala,myslím si že zálohu může i nadále požadovat.Prosím Vás poraďte mi.Děkuji.J.Neumannová

Odstoupeni od smlouvy - autobazar

Martina Slavětínská, 28.01.2009 15:11:08

Dobry den, chtela bych Vas pozadat o radu. Pred 4,5 mesici jsem koupila vozidlo r.2002 v autobazaru, ktery dovazi vozidla ze zahranici. Na vozidle se jiz pri odjezdu z autobazaru vyskytly zavady. V prubehu 4,5 mesice melo vozidlo nekolik zavad, ktere brani v radnem uzivani. Autobazar se v poslednich 3 mesich stavel k problemum zady a zavady jsem musela resit samostatne v servisu, na vlastni naklady. Nyni jsem se rozhodla vozidlo vratit autobazaru a poslala jsem jim dopis, kde jsem je informovala o odstoupeni od smlouvy.
Viz dalsi informace o zavadach na vozidle:
30.8.2008 – při cestě do Prahy z autobazaru kontaktován prodejce x. závada na motoru.(signalizace světelné kontrolky)
1.9.2008 – auto předáno do servisu Citroen–diagnostika motoru-potvrzena závada motoru v systému výfukových plynů. 5.9.2008 – STK, objevily se závady. Nefunkční naklápěcí mechanika levého světla a zadní brzdové světlo atd. Zapalovaci lista, oprava klepani volantu atd. Prosim o vyjadreni. Dekuji.

odstoupení od smlouvy

Kateřina Kořalková, 21.01.2009 17:55:42

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat zda je možné odstoupit od smlouvy.Založila jsem ji na ulici s distributorkou řekněme v září 2008. byla to smlouva o užívání telefonních služeb na 24 měsíců a možnost odstoupení byla do 14 dní.já jsem potom přišla na to že mi tyto služby nevyhovují.Sim karta byla aktivována telefonicky a bylo již po lhůtě 14 dní.Jenže shodou okolností bylo u mého podpisu špatné datum a to místo roku 2008 rok už 2009,tím pádem si myslím že můžu odstoupit kdykoliv že smlouva nenabyla platnost.Podala jsem žádost o zrušení služeb s tím že na smlouvě je špatné datum a tím pádem není platná.Samozřejmě mi přišlo vyjádření že je to jen písařská chyba a že je vše podle smlouvy kterou jsem podepsala a že služby musím využívat a samozřejmě platit.Chci se tedy zeptat jak to je jestli je smlouva i se špatným datem platná nebo ne? Jiné dokumenty nebo cokoliv jiného jsem u této firmy nepodepisovala .Děkuji za odpověď Kateřina

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »