Darování nemovitosti na základě plné moci - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Darování nemovitosti na základě plné moci

Marie Königová, 21.01.2009 17:38:30

Dobrý den,můj otec je v zahraničí a rád by mi daroval pražský byt, ve kterém už léta nežije. Při své poslední návštěvě mi tu nechal plnou moc, kde specifikuje, že mě zplnomocňuje k veškerým právním úkonům spojeným s převodem nemovitosti XYZ, ke kterému dojde formou daru. Umožňuje vůbec naše právo, aby celou tuto transakci (souhlas sdružení vlastníků, darovací smlouva, návrh na vklad do KÚ) zajistil jediný člověk (já, jakožto jeho vlastní dcera) jen na základě plné moci, kterou bych samozřejmě nechala notářsky ověřit? Děkuji Vám předem za odpověď a jsem s pozdravem.

Re: Darování nemovitosti na základě plné moci

Mgr. Oldřich Topka, 13.02.2009 14:59:36

Dobrý den, k tomu, aby byla plná moc úředně ověřena, by musel být otec přítomen před notářem nebo matrikou. To by si pak ovšem rovnou mohl nechat úředně potvrdit podpis přímo na darovací smlouvě, jelikož alespoň jeden stejnopis smlouvy předkládaný katastru musí být ověřený. K jiným jednáním by pak ani úředně ověřená moc nebyla nutná. Žádný souhlas SVJ nutný není a návrh na katastr se dá zaslat třeba i poštou (tam podpisy ověřené být nemusí).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »