dluhy rodičů - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dluhy

Anonym, 12.02.2010 10:50:29

Dobrý den,měl bych dotaz ohledně dluhů.
Můj otec,je podnikatel a dostává se v polední době do dluhů a už je nestíhá splácet.
Jsem taky podnikatel a žijem v jedný domácnosti,chtěl bych se optat,zda jeho dluhy mohou vymáhat po mě.Děkuji.

dluhy rodičů

katka filipová, 19.01.2009 15:11:35

Dobrý den, byla bych moc ráda, kdyby jste mi mohli zodpovědět pár otázek. Za odpovědi předem děkuji.
Rodiče se během podnikání dostali do fin. potíží. Dluží peníze a snaží se je postupně splácet. Zodpovědnosti se nevyhýbají. O dům přišli při exekuci ale díky hypotéce měli možnost od nového majitele dům znova odkoupit. JEště budou splácet 5 let.Mamka poslední dobou hodně marodí a já se začínám obávat,jestli zvládnou splácet hypotéku a ostatní dluhy. I když to možná zní sobecky, ale ten strach mám i o svojí rodinu. Jsem vdaná a mám dvě děti. Chtěli by jsme s manželem na jaře začít stavět (budeme prodávat nemovitost a peníze použijeme na stavbu).
Teď ten dotaz - v případě, že by rodiče neplnili svoje závazky (splácení hypotéky a dluhů) můžou chtít lidi a banka, kterým rodiče dluží peníze po mě?
A ještě jedna (pro mě dost těžká otázka) - když by zemřeli přecházejí dluhy na mě (mojí rodinu)?
Jak se v tomto případě pokračuje?
Moc děkuji za objasnění mých otázek.

Re: dluhy rodičů

Tez Ka, 20.01.2009 17:12:33

Dobrý den,

pokud Vaši rodiče nebudou dluh splácet, nemají exekutoři právo po Vás cokoli vymáhat.Pokud by Vaše rodiče zemřeli a Vy jste byla jediným dědicem, pak máte právo dědictví odmítnou, bude li předlužené. V případě že byste dědiství přijala, odpovídáte za závazky pouze do výše nabytého dědictví.

Re: dluhy rodičů

katka filipová, 20.01.2009 19:32:58

moc děkuji za tak rychlou odpověď. Tak nějak jsem si to myslela, že to bude, ale jistá jsem si nebyla.
JEště jednou děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »