Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,měl bych dotaz ohledně dluhů.
Můj otec,je podnikatel a dostává se v polední době do dluhů a už je nestíhá splácet.
Jsem taky podnikatel a žijem v jedný domácnosti,chtěl bych se optat,zda jeho dluhy mohou vymáhat po mě.Děkuji.
Dobrý den, byla bych moc ráda, kdyby jste mi mohli zodpovědět pár otázek. Za odpovědi předem děkuji.
Rodiče se během podnikání dostali do fin. potíží. Dluží peníze a snaží se je postupně splácet. Zodpovědnosti se nevyhýbají. O dům přišli při exekuci ale díky hypotéce měli možnost od nového majitele dům znova odkoupit. JEště budou splácet 5 let.Mamka poslední dobou hodně marodí a já se začínám obávat,jestli zvládnou splácet hypotéku a ostatní dluhy. I když to možná zní sobecky, ale ten strach mám i o svojí rodinu. Jsem vdaná a mám dvě děti. Chtěli by jsme s manželem na jaře začít stavět (budeme prodávat nemovitost a peníze použijeme na stavbu).
Teď ten dotaz - v případě, že by rodiče neplnili svoje závazky (splácení hypotéky a dluhů) můžou chtít lidi a banka, kterým rodiče dluží peníze po mě?
A ještě jedna (pro mě dost těžká otázka) - když by zemřeli přecházejí dluhy na mě (mojí rodinu)?
Jak se v tomto případě pokračuje?
Moc děkuji za objasnění mých otázek.
Dobrý den,
pokud Vaši rodiče nebudou dluh splácet, nemají exekutoři právo po Vás cokoli vymáhat.Pokud by Vaše rodiče zemřeli a Vy jste byla jediným dědicem, pak máte právo dědictví odmítnou, bude li předlužené. V případě že byste dědiství přijala, odpovídáte za závazky pouze do výše nabytého dědictví.
moc děkuji za tak rychlou odpověď. Tak nějak jsem si to myslela, že to bude, ale jistá jsem si nebyla.
JEště jednou děkuji
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com