Odstupné při PP na určito - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Odstupné při PP na určito

Jirka H., 19.01.2009 09:39:34

Dobrý den
Firma připravuje propouštění dle paragrafu 52 pis.C a tak mám páru otázek.
první otázka.
Chci se zeptat zdali mám nárok na odstupné v případě že mi končí smlouva 31.3.2009 a firma mi nabízí ukončit PP dohodou a to k 31.1.2009 s tím že mi ty dva platy do konce PP doplatí.Na další odstupné asi nárok nemám,si myslím.Je to tak?Nemusím ovšem tohle podepsat a tím pádem dodržet smlouvu a chodit do práce do konce PP.

Druhá otázka je podobná.
PP mi končí 30.4.2009 a firma mi nabízí ukončit PP dohodou k 31.1.2009 s tím že mi doplatí 3 měsíční platy.Nemám nárok na jiné odstupné???
Tuhle dohodu ovšem podepsat nemusím a tím pádem poběží 2 měsíční výpovědní doba.Firma tím pádem nedodrží smlouvu o 1 měsíc a měla by mi dát asi odstupné.Ale jaké?Mám nárok na min.3 měsíční odstupné nebo jen na 1 měsíční?
Jak se mám zachovat??

Děkuji za odpověď

Re: Odstupné při PP na určito

Karel Dlouhý, 20.01.2009 20:13:00

Dobrý den,
odstupné je ve výši 3 měs. výdělků.
Výpověď z organizačních důvodů (nebo dohodu z těchto důvodů) může dát kdykoliv, nezávisle na tom, kdy končí pracovní poměr na dobu určitou.
Ale pokud končí brzy, tak je pro zaměstnavatele výhodnější nechat prac. poměr doběhnout tak, jak měl, nedávat výpověď a ani odstupné.
V 1. případě - nabídka je pro Vás výhodná (budete mít 2 měs. platy bez práce).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »