Výtka za porušení pracovních povinností - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dotaz na nepravdivé obvinění

Roman Kroutil, 17.08.2010 21:53:04

Dobrý den dne 13.8.2010 jsem byl obviněn pro nesprávný postup při plnění pracovních povinností,avšak i přes mé několikaterém upozornění,že toto obvinění není pravdivé mě bylo řečeno,že dostanu vytykací dopis a nebýt toho,že jsem firmě vyšel vstříc v minulosti tak bych v ten den dostal výpověď.
Co mohu dělat pro svoji obranu.Byl jsem z toho dosti znechucen a dotklo se mě to jako člověka i jako zaměstnance,který nikdy neměl problémy s pracovnímy postupy.
Nakonec se ukázalo že toto obvinění nebylo důvodné.Cítím se tímto obviněním být poškozen.Mám možnost to nějak řešit?
Děkuji za případnou pomoc,s pozdravem Kroutil Roman

Výtka za porušení pracovních povinností

Šárka T., 18.01.2009 15:07:53

Pro nemoc z povolání mne přeřadili z kontroly jakosti na administrativní práci-zpracovávám podklady pro výpočet mzdy zaměstnanců.Mám průmyslovou školu strojní.Nemám ekonomku.Ale přesto tuto práci vykonávám.Jde o to,při této práci jsem udělala chybu.Dostala jsem od jednatelky firmy Výtku za porušení pracovních povinností.Mohu se nějak bránit?Vozí mi podklady pro tuto práci se zpožděním,v nepořádku a velmi časté chyby.Prostě v tom mají binec,neshodují se údaje tam,kde by se shodovat měli,jsou podklady neúplné,plné chyb,musím zjišťovat,jak to doopravdy má být-prostě je to děláno ve velkém stresu,neboť tato práce vyžaduje tak 2 týdny práce a já ji musím mít hotovou už za 3-4 dny!Navíc,když udělám uzávěrku,dovezou ještě další podklady,že zapomněli je dodat a dělám to rychle znovu!Mohu se nějak bránit,že nemohu přebírat zodpovědnost za svou práci z takto předávaných chybných podkladů a za takového stresu a časovém presu?Chtějí mne propustit pro závažné porušení prac.povinností.Jak se bránit?

Re: Výtka za porušení pracovních povinností

Karel Dlouhý, 18.01.2009 17:36:04

Zaměstnavatel může dát výpověď:
f) nesplňuje-li zaměstnanec předpoklady stanovené právními předpisy pro výkon sjednané práce nebo nesplňuje-li bez zavinění zaměstnavatele požadavky pro řádný výkon této práce; spočívá-li nesplňování těchto požadavků v neuspokojivých pracovních výsledcích, je možné zaměstnanci z tohoto důvodu dát výpověď, jen jestliže byl zaměstnavatelem v době posledních 12 měsíců písemně vyzván k jejich odstranění a zaměstnanec je v přiměřené době neodstranil,
g) .. pro závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci; pro soustavné méně závažné porušování povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci je možné dát zaměstnanci výpověď, jestliže byl v době posledních 6 měsíců v souvislosti s porušením povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci písemně upozorněn na možnost výpovědi

Re: Výtka za porušení pracovních povinností

Karel Dlouhý, 18.01.2009 17:39:27

Tedy může jít o neuspokojivé pracovní výsledky nebo o
porušení pracovních povinností.

Čili dostala jste púísemné upozornění a pokud se bude opakovat, tak Vám mohou dát výpověď.
Neplatnost výpovědi můžete pak do 2 měsíců napadnout u soudu, kde oni i Vy budete prokazovat svá tvrzení.

Možná by bylo nejlepší dohodnout se s nimi na skončení pracovního poměru dohodou a najít si lepší místo.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »