Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den dne 13.8.2010 jsem byl obviněn pro nesprávný postup při plnění pracovních povinností,avšak i přes mé několikaterém upozornění,že toto obvinění není pravdivé mě bylo řečeno,že dostanu vytykací dopis a nebýt toho,že jsem firmě vyšel vstříc v minulosti tak bych v ten den dostal výpověď.
Co mohu dělat pro svoji obranu.Byl jsem z toho dosti znechucen a dotklo se mě to jako člověka i jako zaměstnance,který nikdy neměl problémy s pracovnímy postupy.
Nakonec se ukázalo že toto obvinění nebylo důvodné.Cítím se tímto obviněním být poškozen.Mám možnost to nějak řešit?
Děkuji za případnou pomoc,s pozdravem Kroutil Roman
Pro nemoc z povolání mne přeřadili z kontroly jakosti na administrativní práci-zpracovávám podklady pro výpočet mzdy zaměstnanců.Mám průmyslovou školu strojní.Nemám ekonomku.Ale přesto tuto práci vykonávám.Jde o to,při této práci jsem udělala chybu.Dostala jsem od jednatelky firmy Výtku za porušení pracovních povinností.Mohu se nějak bránit?Vozí mi podklady pro tuto práci se zpožděním,v nepořádku a velmi časté chyby.Prostě v tom mají binec,neshodují se údaje tam,kde by se shodovat měli,jsou podklady neúplné,plné chyb,musím zjišťovat,jak to doopravdy má být-prostě je to děláno ve velkém stresu,neboť tato práce vyžaduje tak 2 týdny práce a já ji musím mít hotovou už za 3-4 dny!Navíc,když udělám uzávěrku,dovezou ještě další podklady,že zapomněli je dodat a dělám to rychle znovu!Mohu se nějak bránit,že nemohu přebírat zodpovědnost za svou práci z takto předávaných chybných podkladů a za takového stresu a časovém presu?Chtějí mne propustit pro závažné porušení prac.povinností.Jak se bránit?
Zaměstnavatel může dát výpověď:
f) nesplňuje-li zaměstnanec předpoklady stanovené právními předpisy pro výkon sjednané práce nebo nesplňuje-li bez zavinění zaměstnavatele požadavky pro řádný výkon této práce; spočívá-li nesplňování těchto požadavků v neuspokojivých pracovních výsledcích, je možné zaměstnanci z tohoto důvodu dát výpověď, jen jestliže byl zaměstnavatelem v době posledních 12 měsíců písemně vyzván k jejich odstranění a zaměstnanec je v přiměřené době neodstranil,
g) .. pro závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci; pro soustavné méně závažné porušování povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci je možné dát zaměstnanci výpověď, jestliže byl v době posledních 6 měsíců v souvislosti s porušením povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci písemně upozorněn na možnost výpovědi
Tedy může jít o neuspokojivé pracovní výsledky nebo o
porušení pracovních povinností.
Čili dostala jste púísemné upozornění a pokud se bude opakovat, tak Vám mohou dát výpověď.
Neplatnost výpovědi můžete pak do 2 měsíců napadnout u soudu, kde oni i Vy budete prokazovat svá tvrzení.
Možná by bylo nejlepší dohodnout se s nimi na skončení pracovního poměru dohodou a najít si lepší místo.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com