Autonehoda - vymáhání škody. - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Autonehoda

Petr Bojer, 21.01.2009 11:09:49

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat?! Můj syn měl 16.11.2008 autonehodu, auto měl vypůjčené od známého. Byla to řetězová nehoda. Jelikož byl jako poslední, tak byl určen jako viník nehody, dle protokolu policie ČR. Od pojištovny, nám přišlo vyjádření, že ostatní účastníci nehody budou odškodněni z povinného ručení a syn bohužel ne, protože na automobil nebylo uzavřeno havarijní pojištění_bylo to staré vozidlo:Mercedes 190D, r.v. 1987. Nyní vlastník vozidla, chce na mě podat trestní oznámení, kvůli odškodnění. Chtěl bych se zeptat, jak postupovat a zda_li je možné, zaslat nějakou finanční kompenzaci?! Děkuji a s pozdravem Petr Bojer, Teplice.

Autonehoda - vymáhání škody.

Lenka Veličková, 18.01.2009 13:35:19

Dobrý den,

v listopadu jsem způsobila dopravní nehodu (nedodržení bezpečné vzdálenosti), která byla řešena policií ČR, protože auto patří třetí osobě - je firemní na leasing. Poškozený podepsal protokol, že mu nic není, ale druhý den a pak další následující dny mě začal uhánět o vyplacení rozdílu mezi původní cenou vozidla a vyplacenou částkou od pojišťovny, tvrdil, že jde o cca 50000 s tím, že pokud nezaplatím, dá mě k soudu, protože je na nemocenské a dále bude. Policii ale podepsal, že mu nic není. Vyhrožoval, že má advokáta a v důsledku toho přijdu o 6 bodů a řidičák. Chci se zeptat, zda má na něco takového nárok? Tedy, má nárok po mně chtít rozdíl mezi cenou zakoupeného vozidla a vyplacenou částkou od pojišťovny?

Děkuji.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »