Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
můj zaměstnavatel je v insolvenčním řízení a nyní se mi ozval správce konkurzní podstaty, že má pro mě připravenou dohodu o rozvázání pracovního poměru, protože je již řízení ukončeno. V současné době jsem na mateřské dovolené (až do 10.3.2009) a chtěla bych se zeptat, jakým způsobem může v tomto případě správce ukončit pracovní poměr a v případě, že bych odmítla podepsat dohodu a správce mi musel dát výpověď, zda mi náleží nějaké odstupné? Obávám se, že mi správce podepsání dohody odůvodní tím, že bych stejně žádné peníze nedostala, protože už žádné peníze ve firmě nejsou. Nevím, zda v takovém případě může správce vystavit nějaké potvrzení o tom, že již nemá finanční prostředky a že by případné odstupné proplatil úřad práce. Dále bych se chtěla zeptat, zda v případě výpovědi přijdu o peněžitou pomoc v mateřství a budu pobírat pouze rodičovský příspěvek nebo mi zůstanou mateřské dávky až do výše zmíněného data? Můžete mi prosím poradit?
Dobrý den,
peněžitou pomoc v mateřství vyplácí stát, takže v tom není problém.
Úřad práce pokud vím odstupné nevyplácí.
Co uvedl správce konkurzní podstaty jako důvod dohody o ukončení prac. poměru? Pokud je důvodem zánik zaměstnavatele nebo organ. důvody, trvejte, ať je to uvedeno v dohodě a žádejte odstupné.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com