Exekuce na matku - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Exekuce na matku

Gabriela Truhlářová, 15.01.2009 21:24:33

Dobrý den,jistě je to již stokrát omílané téma,ale i já bych potřebovala poradit.Moje matka si vzala půjčku,kterou ze začátku splácela,pak ale přišla o práci a přestala splácet.Bylo to již před léty,teď se ji to ale bohužel nahromadilo a exekutor po ní chce několik desítek tísíc korun.Domluvila si opětovně splátkový kalendář,ale já se bojím toho,že opět přestane splácet...(pro upřesnění-můj otec před několika lety zdědil polovinu RD(druhou 1/2 vlastnil strýc-považuje se toto za SJM pokud byl vlastníkem na katastru pouze on a strýc?)Jde mi totiž o to,že exekutor matce zdělil,že poku přestane splácet budeme se muset vystěhovat.Já jsem ale minulý rok celý RD přepsala (darovací smlouvou)na své jméno,tudíž jsem jediným vlastníkem.Může tedy exekutor přijít a majetek zabavit,ikdyž mojí matce zde vlastně nic nepatřilo a nepatří?Děkuji za odpověď.Gabriela

Re: Exekuce na matku

Karel Dlouhý, 15.01.2009 22:53:04

RD získaný dědictvím nespadá do SJM.
Tedy RD matce nepatří, pro její dluhy nespadá do exekuce.
Jiné je to u nmovitého majetku - nábytek aj. - kdy Vy musíte prokazovat, co je Vaším majetkem - viz mnoho odpovědí na toto téma.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »