vypoved dohodou - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vypoved dohodou

Luke, 15.01.2009 18:04:12

Dobrý den, mám smlouvu na dobu určitou do 31.března. Zaměstnavatel mě nabýdl výpověď dohodou k 31.12.2008 s tím že mě dá odstupné ve výši dvou měsíčních platů,ale nic jsem nepodepsal, protože 29.12.2008 jsem šel maródit. Mám ješte nárok na odstupné. Děkuji

Re: vypoved dohodou

Karel Dlouhý, 15.01.2009 20:18:11

Dobrý den, "výpověď dohodou" je nesmysl.Buď Vám mohl dát výpověď, nebo návrh na skončení dohodou.
Pokud jste dohodu nepodepsal, není platná, tedy Váš pracovní poměr trvá i nadále.

Záleží na dalším postupu zaměstnavatele. Může Vám nabídnout dohodu k nějakému termínu v lednu.
Upozorňuji na:
§67 (1) Zaměstnanci, u něhož dochází k rozvázání pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v §52 písm. a) až c) nebo dohodou z týchž důvodů, a zaměstnanci, který okamžitě zrušil pracovní poměr podle §56, přísluší při skončení pracovního poměru odstupné ve výši nejméně trojnásobku průměrného výdělku.
Tedy odstupné má být nejméně ve výši 3 měs. platů.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »