Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, mám smlouvu na dobu určitou do 31.března. Zaměstnavatel mě nabýdl výpověď dohodou k 31.12.2008 s tím že mě dá odstupné ve výši dvou měsíčních platů,ale nic jsem nepodepsal, protože 29.12.2008 jsem šel maródit. Mám ješte nárok na odstupné. Děkuji
Dobrý den, "výpověď dohodou" je nesmysl.Buď Vám mohl dát výpověď, nebo návrh na skončení dohodou.
Pokud jste dohodu nepodepsal, není platná, tedy Váš pracovní poměr trvá i nadále.
Záleží na dalším postupu zaměstnavatele. Může Vám nabídnout dohodu k nějakému termínu v lednu.
Upozorňuji na:
§67 (1) Zaměstnanci, u něhož dochází k rozvázání pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v §52 písm. a) až c) nebo dohodou z týchž důvodů, a zaměstnanci, který okamžitě zrušil pracovní poměr podle §56, přísluší při skončení pracovního poměru odstupné ve výši nejméně trojnásobku průměrného výdělku.
Tedy odstupné má být nejméně ve výši 3 měs. platů.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com