Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
v roce 2001 jsem se s manželkou a dětmi přestěhoval do obecního bytu, který užívali do té doby mí rodiče a do současné doby jsem hradil veškeré poplatky včetně nájmu. Rodiče se současně odstěhovali, přesto nájemní smlouva (dekret na byt) zůstala na mého otce.
Před dvěma měsíci otec odkoupil obecní byt do osobního vlastnictví a nyní mi předložil k podpisu smlouvu o nájmu na dobu určitou, kdy si razantně navýšil cenu nájmu (původní 1400,- Kč, nově 6500,- Kč).
Má na takové jednání právo, a když odmítnu podepsat, může nás nechat z bytu vystěhovat?
Předem Vám děkuji za odpověď.
Dobrý den,
chtěla bych vědět, zda je ze zákona možné jít do bytu nájemníka a pořizovat tam fotky. Vím, že na kontrolu má majitel, či realitní kancelář právo, je to napsané i ve smlouvě, ale nejsem si jistá těmi fotkami.
Děkuji za odpověď.
S pozdravem,
fundová
Dobrý den, sjednaná kontrola bytu problematická není, ale fotografie už mohou narážet na nesouhlas nájemce, který má v bytě své osobní věci a vybavení a nemusí s tím být svolný. Pokud by proti tomu nic nenamítal, problém v tom není. Jestli s tím však souhlasit nebude, domnívám se, že proti jeho vůli fotografovat nemůžete. Právo na ochranu soukromí je garantováno ústavou (což je sice ochrana vlastnictví také, ale to, která z těchto ochran by v uvedeném případě měla silnější pozici, by rozhodl až soud).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com