Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, včera jsem tento dotaz umístila do nesprávné kategorie. Pokud je to dle Vašich pravidel možné, prosím o odpověď.
Přítel má dvě děti (15 a 18 let) z 1. manželství, se kterými nemám příliš dobrý vztah. Ráda bych s ním měla vlastní děti. Chtěla bych ale zajistit, že žádná část mého majetku a také majetku mých rodičů, který zdědím nebo který darují mně nebo mému dítěti, za žádných okolností nepřipadne přítelovo dětem z 1. manželství. Bojím se, že pokud se po mé smrti něco stane s mým dítětem, které samozřejmě zdědí vše po mně a mých rodičích, bude po něm stejně dědit jeho otec a po něm pak jeho děti z prvního manželství. Raději bych, aby v takovém případě dědily jen moje případné další děti nebo jiní, byť vzdálení, příbuzní. Existuje právní cesta jak toto ošetřit? I v případě, že bychom se vzali? Lze to zajistit manželskou smlouvou? Není jediným řešením nezapsání otce do rodného listu dítěte? Lze nějak zabezpečit přítele na stáří, aniž by to potom připadlo jeho dětem?
Děkuji.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com