vypoved na zaklade vyrobku ve skřini - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vypoved na zaklade vyrobku ve skřini

petr tarip, 14.01.2009 16:49:26

Dobry den,
na našem pracovišti ve skřince, ktera je zamkla moji kladkou, mistr provedl kontrolu při niž našel vyrobek a obvinuje mě z toho, že jsem ho vyrobil z materialu firmy a za pomoci nastroju firmy, na zaklade tohodle argumentu mi dava navrch na vypoved .
Jak se mužu branit vyrobek sem přivezl z domu.
A ještě mi vyhrožujou že když nepodepišu papir, kde je §52 že to bude vypoved z §55
Dik za radu

Re: vypoved na zaklade vyrobku ve skřini

Karel Dlouhý, 14.01.2009 21:12:21

Podle §55 (1) Zaměstnavatel může výjimečně pracovní poměr okamžitě zrušit jen tehdy,
b) porušil-li zaměstnanec povinnost vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.

Nebo může dát výpověď podle § 52
g) jsou-li u zaměstnance dány důvody, pro které by s ním zaměstnavatel mohl okamžitě zrušit pracovní poměr, nebo pro závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci.
Váš podpis na výpovědi jen znamená, že jste ji převzal (ne že s ní souhlasíte). Návrh na neplatnost výpovědi můžete v každém případě podat k soudu do 2 měsíců. Tam se bude dokazovat, co to bylo za výrobek, zda jste si ho mohl nepozorovaně vyrobit ...
Při okamžitém zrušení podle § 55 není pak nárok na podporu v nezaměstnanosti.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »