Záměr s nemovitostí - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Záměr s nemovitostí

Tereza Malá, 14.01.2009 15:38:44

Dobrý den,

přímo naproti našeho domu, víceméně přes obecní silnici si jakýsi člověk koupil polorozpadlou bývalou společenskou budovu, ve které byl dříve kinosál apod. Budova má tři patra, její dvě okna směřují k nám na dvůr. Zajímalo by mne, zda si nový majitel, může s budovou dělat cokoliv, co se mu zlíbí. Jedním z návrhů byla i přestavba na dům pro důchodce. Pokud by se záměr ukázal jako pravdivý, mohu dělat něco proti tomu, víceméně aby mi 24 hodin denně nekoukali důchodci do oken, tedy do mého soukromí? Ráda bych poznamenala, že pozemek mám ohraničen zdí a tedy okna, ze kterých je k nám z cela jasně vidět jsou umístěna v prvním patře. Předem děkuji.

Re: Záměr s nemovitostí

Jitka Urbanová, 23.01.2009 11:41:33

Moc odpovědí zatím nepřišlo ,asi tušíte proč.

Majitel nemovitosti si skutečně může s ní dělat co chce, pokud nebude obtěžovat nadměrně okolí.

Okna řeší stavební úřad ,tam se obraťte a jinak bych si zvýšila hradbu kolem svého pozemku, je to nejjednodušší.

Re: Záměr s nemovitostí

Karel Dlouhý, 24.01.2009 22:06:43

Jak uvádíte, tak nejde o sousední pozemek, ale přes silnici - a to je přece normální vzdálenost mezi domy.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »