Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den
18.10.10 jsem podepsala dohodu o ukončení pracovního poměru ke dni 31.10.10
Následující den (19.10) jsem v pracovní neschopnosti, která bude trvat pravděpodobně i po ukončení pracovního poměru.
Mám nárok na nemocenské dávky, kdo mi je bude vyplácet. Jak dlouho mohu být na nemocenské (jaká je podpůrčí doba)?
Dobrý den,mám PP na dobu určitou a to vždy na 3 měsíce.Během té doby jsem onemocněla a trvá to již 8 týdnů a PP končí 22.7.2010 a již mě volal zaměstnavatel,že mám přijít podepsat výpověď.Chtěla bych vědět,co bude dál s nemocenskými dávkami,ale hlavně mě zajímá co sociální a zdravotní pojištění,když budu bez práce a na PÚ nemohu.Děkuji moc za odpověď
"již mě volal zaměstnavatel,že mám přijít podepsat výpověď" - to mi není jasné - jakou výpověď?
Pokud máte pracovní poměr na dobu určitou, tak ten 22. 7. 2010 skončí bez jakékoliv výpovědi. Když jste v pracovní neschopnosti, tak nikam chodit nemusíte (ani nemůžete, pokud nemáte povolůené vycházky od lékaře).
Nemocenské dávky Vám vyplácí stát, tedy budete je dostávat, dokud prac. neschopnost neskončí.
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Ke dni 9.1.09 mi byl zaměstnavatelem po dvou měsících ukončen PP ve zkušební době. Dnes 13.1. jsem však onemocněla, jsem tedy ještě v 7 denní ochranné lhůtě. Na ÚP zatím registrovaná nejsem. Komu mám odevzdat tedy neschopenku? Ještě bývalému zaměstnavateli? A jak je to v tomto případě s výplatou nemocenských dávek? Bude zaměstnavatel vyplácet prvních 14 dní nemoci náhradu mzdy a až poté mi bude vyplácena nemocenská? Pokud však zaměstnavatel v takovém případě prvních 14 dnů nevyplácí a na nemocenskou je nárok až po 14 dnech a nepředpokládém, že by nemoc trvala déle než 14 dní, mám vůbec zaměstnavateli nemocenku nosit? Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
neschopenku odevzdáte zaměstnavateli, který spolu s údaji o Vašem příjmu ji postoupí na OSSZ k výplatě. Za prvních 14 dní ale nedostanete nic.
Zda ji máte nosit? - můžete ji třeba poslat poštou.
Zaměstanec byl propuštěn ve zkušební době k 30.6. 2010
je možné jít na nemocenskou a kdo bude vyplácet nemocenské dávky?
Ochranná lhůta po skončení zaměstnání je 7 kalendářních dní. Pokud se v té době onemocní, vyplácí nem. dávky okr. správa soc. zabezpečení.
Pokud onemocní později, nem. dávky nedostává.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com