Úřad práce/nemocenská - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Sociální dávky

Lída , 30.03.2010 19:23:29

Dobrý den,prosím ví někdo odpověď na mou otázku zda když jsem vedena na ÚP a jsem teď v pracovní neschopnosti a mám omezení v práci a beru sociální dávky.Teď si nemohu odpracovat 22 hodin určených k tomu aby vznikl nárok na plnou dávku,tak zda mám nárok na tuto dávku ,když mám neshopenku.Děkuji za odpověď.

Úřad práce/nemocenská

Pavel , 13.01.2009 17:09:00

Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o radu. Můj švagr už asi 3 roky nepracuje, hradí si pouze zdravotní pojištění, žil z úspor, které už došly a nemá nic (snad jen dluhy). Nyní by si rád našel práci. Pokud se v době něž si najde práci přihlásí na pracovní úřad, bude za něj zdravotní pojištění hradit stát a jakou dobu maximálně? Předpokládám, že žádnou podporu dostávat nebude. Bude mít možnost získat jinou dávku?
V současné době má docela zdravotní problémy psychického rázu, proto bych se ještě chtěl zeptat, co by se stalo pokud by během doby, kdy bude registrován na ÚP, onemocněl? Dostával by nějakou nemocenskou a jaká by byla její výše?
Pokud by si našel zaměstnání, jak dlouho by musel pracovat, aby měl nárok na nemocenskou/příp.invalidní důchod odvíjející se od sjednané mzdy?
Moc děkuji PŽ

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »