Výpověď, odstupné, pracovní neschopnost - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nevyplacená mzda a odstupné

Jan Burke, 24.01.2009 09:52:00

Dobrý den,
Ke konci minulého roku jsme dostali já a asi dalších patnáct zaměstnanců okamžitou výpověd z důvodu restruktulizace ve které nám bylo přiznáno odstupné ve výši pětinásobku prům.měs.platu.Odstupné mělo být vyplaceno v nejbližším výplatním termínu. K dnešnímu dni nikdo nedostal odstupné ani výplatu za prosinec. Jedná se o s.r.o s rakouskými jednateli, kteří se již v čechách nevyskytují. Je nějaké řešení(kromě soudu který je v tomto případě beznadějný)jak tuto situaci řešit? Mám namysli jestli nějak pomůže třeba úřad práce(kromě podpory). Děkuji za odpověd.

Odstupné

pavel john, 17.01.2009 21:51:21

Dobrý den,na naši firmu bylo vyhlášeno insolvenční řízení a před pěti dny vyhlásila úpadek.V dnešní době jsme nedostali mzdu za prosinec.Jestli-že si vezmu zálohu za prosinec a dám výpověď pro nedodržení výplatního termínu mám nárok na odstupné?
Předem děkuji Beranová

Nemocenská-vzít odstupné, nebo ne?

adam kubík, 16.01.2009 20:41:27

Dobrý den, MOC SPĚCHÁ,
JSEM NA NEMOCENSKÉ Z DŮVODU ÚRAZU RUKY, KTEROU POTŘEBUJI K VYKONÁVÁNÍ SVÉ PRÁCE, ZAMĚSTNAVATEL MI NABÍZÍ 4-MĚSÍČNÍ ODSTUPNÉ, USCHOPNĚN BYCH BYL CCA ZA 6 MĚSÍCŮ, STALO SE TO JEŠTĚ V ČERVNU 2008, JE PRO MĚ VÝHODNĚJŠÍ HO VZÍT?, NEBO ZŮSTAT NA NEMOCENSKÉ?DĚKUJI SPĚCHÁ (prosím na e-mail)

Výpověď, odstupné, pracovní neschopnost

Josef Hodek, 13.01.2009 14:57:28

Dobrý den, v prosinci jsem dostal 2 měsíční výpověď pro nadbytečnost s odstupným. Vyrozuměl jsem, že to se vypočte stejně jako podpora z prům. výdělku za 4 čtvrtletí 2008.
Poslední den PP tj.28.2.09 chci jít marodit (dlouho odkládaný zdravotní problém).
PN předpokládám cca 4 měsíce,PP tedy skončí až po ukončení PN asi 30.6.09, pak se zaregistruji na pracovním úřadě.
Chci se tedy zeptat :
- z jakého období se mi vypočte potom průměrná mzda na výši jak odstupného tak podpory ?
- odstupné dostanu až po ukončení PN v poslední výplatě nemocenské ?

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »