Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
prosím o radu, jak vyřešit problém mezi mým bratrem a mnou. Jde o to, že matka vlastní polovinu rodinného domu, po otci, který již nežije. V druhé polovině domu bydlí bratranec s rodinou, já bydlím v pronajatém bytě mimo dům. Došlo k situaci, kdy matka chce přepsat polovinu domu na nás sourozence (kvůli neustálým neshodám bratra a bratrance se v domě nedá téměř žít - několikrát již zakročila policie). Matka chce tedy polovinu domu darovat nám sourozencům ,s tím, že jsme se s matkou dohodly, že svojí čtvrtinu bych prodala a pořídila chatu, která by byla sice napsaná na mne, ale matka by zde mohla v klidu žít. Bratr s tím nesouhlasí a nechce mne vyplatit. Předem moc děkuji za radu. Zuzana Lebrova
Dobry den
Prosim o radu,po smrti otce zustala matka sama v dome,chtela abych se tam nastehoval s rodinou ze dum napise na me a ja si vybuduji patro,mam jeste bratra ktereho bych chtel spravedlive vyplatit,jelikoz uz pred lety dostal nemovitost v hodnote 1.mil. a tento dum ma hodnotu 2,3 mil.nabidl jsem mu 400 tis.,ale on nesouhlasi
a chce 700 tis. ze pak to bude spravedlive,ze ja pry dostanu dum za 2,3mil. a on jen 1,4 mil.ja myslim ze je to vic jak pulka na kterou ma narok,zajimalo by me kdo ma pravdu a na kolik ma skutecne narok
diky Michal
Dobrý den, vaše matka je ještě naživu, takže žádný z vás nemáte nárok na to, abyste se přetahovali o to, jaké jsou vaše podíly podle toho, co vám darovala nebo daruje. Jestliže Vám daruje dům, pak je to jen její volba, kterou nelze nijak zpochybňovat. Je to její majetek a je pouze na ní, jak si s ním naloží. V budoucím dědickém řízení může bratr namítnout započtení daru na Váš podíl, stejně tak bude započten zase jeho dar. Dědické podíly se o tyto dary sníží, ale nějaké nároky na kompenzaci nikdo mít nebude. Takže záleží jen na vás, jestli se dohodnete nebo ne. Jinak se vše vyřeší při dědění. Právně Váš bratr na žádnou kompenzaci nárok nemá. Pokud mu nic nedáte, nic s tím nenadělá.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com