Soud, vymahači, nebo jak???? - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Soud, vymahači, nebo jak????

Ondřej Krupka, 11.01.2009 21:19:47

Dobrý,
jak postupovat u soudu, nebo mám věc předat firmě na vymáhání pohledávek např. Deredes? Minulý rok jsem půjčil známé 11000,- Kč s tím, že mi penéze vrátí do 14 dnů. Z dobré vůle jsem s ní tedy sepsal smlouvu o poskytnutí finanční půjčky na 50 dní bezúročně. Za každý den prodlení pak dohodli 0,5% (55,- Kč) úrok z původní částky 11000,- Kč a že dlužník uhradí veškeré náklady spojené s vymáháním pohledávky, včetně úroků z prodlení a dlužnou částku, což je stvrzeno podpisem jak dlužnice, mě jakožto věřitele a svědka mé přítelkyně. V současné době je to 11000,- + 16280,- úrok. Chci se zeptat, zda ta smlouva musí být notářsky ověřena a jak moc to vadí, když není, a jak velký problém je administrativní chyba v datumu celkového vyrovnání když smlouva byla podepsána 25.1.2008 na 50 dní bezúročně nejpozději však do 10.3.2008(a tam je ty chybka, mělo být do 14.3.2008), tedy rozdíl 4 dnů. Děkuji, s pozdravem Krupka

P.S. mohu zaslat kopii smlouvy emailem k lepšímu obrázku o celé situac

Re: Soud, vymahači, nebo jak????

Karel Dlouhý, 11.01.2009 21:29:18

Nevkládejte týž dotaz vícekrát.
Smlouva nemusí být notářsky ověřena.
Písařská chyba není zásadním problémem.
Je na Vašem rozhodnutí, zdá dáte žalobu k soudu nebo předáte firmě na vymáhání pohledávek (která má svá pravidla a sazebník), k soudu to můžete dát sám nebo s využitím služeb advokáta.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »