Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Zaměstnavatel nedosahuje plánovaných výnosů. Za loňský rok jsem ani já na mé pozici nedosáhl oboustranně odsouhlasených (podepsaných) finančních výsledků. Na základě toho jsem dostal od zaměstnavatele „Výtku zaměstnanci pro neuspokojivé pracovní výsledky.“ Vysvětlení údajného porušení právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci znělo, že podávám neuspokojivé pracovní výsledky ve smyslu ustanovení §52 písm. f) zákona č. 262/2006 Sb. Dotaz: je možné dát podobnou výtku zaměstnanci pokud nesplní obchodní plán?V tom stejném dokumentu byl stanoven (jednostranně,bez možnosti oponování ode mne) velmi vysoký, až neúměrný nový plán. Lze takto jednostranně nastavit nový plán? Z celého tohoto postupu cítím jedinou věc, a to snahu zaměstnavatele vyhnout se výpovědi ze strany zaměstnavatele s nutností vyplatit odstupné, ale místo toho dát druhou výtku na základě nesplnění plánu pro další období a rozvázat pracovní poměr bez nutnosti vyplácet odstupné.Mohu se nějak bránit? Děkuji
Zaměstnavatel může dát výpověď podle §52 písm. f) "nesplňuje-li zaměstnanec předpoklady stanovené právními předpisy pro výkon sjednané práce nebo nesplňuje-li bez zavinění zaměstnavatele požadavky pro řádný výkon této práce; spočívá-li nesplňování těchto požadavků v neuspokojivých pracovních výsledcích, je možné zaměstnanci z tohoto důvodu dát výpověď, jen jestliže byl zaměstnavatelem v době posledních 12 měsíců písemně vyzván k jejich odstranění a zaměstnanec je v přiměřené době neodstranil".
Tedy jsou zde mj. "neuspokojivé pracovní výsledky", což bych laicky chápal jako výsledky v nedostatečné kvalitě nebo kvantitě.
Neznám vnitřní předpisy Vašeho zaměstnavatele, které stanoví obchodní plán - píšete, že v roce 2008 byl plán oboustranně odsouhlasen, zatímco 2009 stanoven jednostranně, to je divné. Jestliže je produkt, který nabízíte, těžko prodejný, tak s tím nic nenaděláte. Obrana: projít si ty vnitřní předpisy, najít si lepšího zaměstnavatele.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com