Dodatky k pracovní smlouvě - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dotaz ohledně dodatku k pracovní smlouvě

Simona Cabáková, 22.02.2010 21:35:23

Děkuji za odpověď myslela jsem tím že mi bylo řečeno, že dodatek k té stávající smlouvě na dobu neurčitou udělat nejde. Jěště mi poraďte když nebudu souhlasit stím co mi nabídly tak co mě může čekat ze strany zaměstnavatele.

Re: Dotaz ohledně dodatku k pracovní smlouvě

Karel Dlouhý, 22.02.2010 22:17:31

Legálně: výpověď pro nadbytečnost s odstupným.

Nelegálně: šikanování

Dotaz ohledně dodatku k pracovní smlouvě

Simona Cabáková, 22.02.2010 21:07:09

Dobrý den, prosím o radu pracuji v jedné firmě. Smlouvu mám na dobu neurčitou. S tím že mi teď bylo zděleno že pro mě nemají tolik práce a chtějí mi pracovní dobu snížit na několik hodin týdně tím pádem se mi sníží i plat. Chtěla jsem se zeptat zdali k stávající smlouvě je možné udělat dodatek? Protože když mám smlouvu na dobu neurčitou mám nárok na odstupné a kdyby mi stávající smlouvu vypověděli a uzavřeli novou už na odstupné nárok nemám? Bylo mi řečeno že to nelze. Děkuji moc za odpověď. Simona

Re: Dotaz ohledně dodatku k pracovní smlouvě

Karel Dlouhý, 22.02.2010 21:20:43

"kdyby mi stávající smlouvu vypověděli" - to nemohou, smlouva je to, co si dvě strany smluví (dohodnou).
Dodatek ke stávající smlouvě je možný (může se měnit druh práce, místo výkonu práce apúod.

Mohou dodatkem snížit pracovní úvazek - ze 40 hodin týdně např. na 10 hodin - ale jen když s tím budete souhlasit.
Pokud nebudete souhlasit a nemají pro vás práci, tak vám mohou dát výpověď z organizačních důvodů, kdy máte nárok na odstupné.
"Protože když mám smlouvu na dobu neurčitou mám nárok na odstupné a kdyby mi stávající smlouvu vypověděli a uzavřeli novou už na odstupné nárok nemám? Bylo mi řečeno že to nelze" - tomu nerozumím, jak to myslíte a co nelze

Rozšíření funkce

Ivana Kachlířová, 08.10.2009 18:05:16

Dobrý den,
před 4 lety jsem byla přijata na místo pracovnice příjmu (tj. vkládání příjmů a výdajů ze skladu do počítače) Letos, po odchodu pracovníka z úseku plánování výroby, jsem pod hrozbou výpovědi přijala jeho práci. Nemám na ni žádný písemný dodatek, což by mi zas až tak nevadilo. Jenže teď opět pod hrozbou výpovědi mám podepsat dodatek na rozšíření mé funkce o práci ve výrobě jako dělnice. Mám středoškolské vzdělání s maturitou, a tak se ptám, jestli je to v souladu se zákonem. Děkuji předem za odpověď

Dodatky k pracovní smlouvě

Jiří Valenta, 07.01.2009 13:27:11

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda postupujeme dobře, pokud při zvýšení mzdy vždy děláme dodatky k původní smlouvě a ne k předchozímu dodatku, tedy při zvýšení např. z 20 na 25 a dále na 30 děláme dodatek z 20->25 a následně 20->30. Je tedy minulý dodatek automaticky neplatný, nebo je třeba to do nového dodatku explicitně uvést, nebo dělat dodatek k předchozímu dodatku?
Vím, že prakticky je to asi jedno, protože nikdo nemá důvod to rozporovat, ale stejně mi přijde trochu divné, že mám smlouvu, k ní spoustu dodatků, které si vzájemně odporují (je v nich uvedená jiná mzda) a nikde není řečeno, které jsou platné a které ne (i když je logické, že platí ten nejnovější).
Díky

Re: Dodatky k pracovní smlouvě

Mgr. Oldřich Topka, 07.01.2009 15:05:56

Dobrý den, aby se předešlo pochybnostem, pak by bylo vhodné v dodatku uvést, že se jím nahrazuje nebo přímo ruší dodatek, který mu předcházel.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »