Zmena pracovni smlouvy k vuli nadbytecnosti - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Zmena pracovni smlouvy k vuli nadbytecnosti

Milan Zelík, 06.01.2009 21:49:59

Dobry den,

Potreboval bych poradit. Jiz druhym rokem pracuji ve firme jako brusic nastroju. Mam smlouvu na dobu neurcitou.

Dnes mi byla nabidnuta nova smlouva, s prevedenim na jine pracoviste ve firme. Konkretne Obsluha 6ti vretenovych automatu, na kterych jsem nikdy nepracoval ani s nema nemam zadne zkusenosti nebo vzdelani.

Bylo mi oznameno ze tuto smlouvu musim prijmout. Nejen ze tu praci neumim ale taky mi byl razantne snizen plat a bylo mi oznameno, ze kdyz to nebudu umet, tak me vyhodi. Toto jednani mi prislo velice neadekvatni.

Pozdeji mi bylo receno, ze mi nabidnou smlouvu se stejnymi platovymi podminkami ale na jinem pracovisti jak jsem napsal vyse.

Rad bych vedel, jestli novou smlouvu musim podepsat nebo ne, a pokud ji nepodepisu, zda mam narok na 2 mesicni vypovedni lhutu a odstupne pokud mi zamestnavatel poda vypoved.

Bylo mi receno, ze ani na jedno z toho pravo nemam, protoze mi byla nabidnuta nova smlouva. Rad bych vedel ceho se muzu dozadovat a ceho ne. Dekuji

Re: Zmena pracovni smlouvy k vuli nadbytecnosti

Karel Dlouhý, 06.01.2009 21:55:24

Dobrý den, když máte pracovní smlouvu jako brusič nástrojů, tak Vám tuto práci podle pracovní smlouvy musí přidělovat. Pokud dochází k nějaké reorganizaci, nějaká tato místa se ruší, pak Vám mohou dát výpověď z organizačních důvodů s odstupným.

Žádnou novou smlouvu přijmout nemusíte! Smlouva je dvoustranný právní akt, musí s ní souhlasit oba účastníci - prostě když nechcete, tak nepodepíšete, pokud by Vás nutili násilím, zavolejte na 158 (trestný čin útisku).

Můžete podat podnět na inspekci práce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »