zahrnutí pozemku do záplavové zony - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

zahrnutí pozemku do záplavové zony

jaroslav weber, 06.01.2009 19:41:07

Dobrý den chtel bych se zeptat koupil jsem v roce 2004 pozemek ktery je v sočasné době v navhru do povodnové aktivní zony chtel jsem na nem stavet RD a timto jsem nedostal souhlas od povodí Ohře ke stavbě má otázka je zda je nejaké řešení toto bud změnic či nahradu škody požadovat pozemek jsem koupil kolem 200tis kolem 200tis jsem investoval do tereních uprav v dnesni dobe se cena pozemku v okoli pohybuje pres 1mil ale tech ktery neni jako muj v zaplavove zoně
děkuji za odpověd Weber

Re: zahrnutí pozemku do záplavové zony

Mgr. Oldřich Topka, 04.02.2009 14:40:56

Dobrý den, pokud Vám nebylo vydáno povolení z důvodu záplavového pásma, pak by bylo nutné zvážit, jestli by existovala šance domáhat se nároku soudně. Pokud by soud zjistil, že jste si již v době koupě pozemku a jeho úprav mohl náležitě zjistit, že pozemek není způsobilý k Vašim záměrům (tedy ke stavbě RD), pak se ovšem budete nároků dovolávat těžko. Při koupi pozemku na stavbu je totiž žádoucí nejen provést řádný převod, ale také si předem zjistit, jestli v územně-plánovací dokumentaci pro danou lokalitu nejsou nějaké zádrhele.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »