Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, moje klientka měla od října 2006 rizikové těhotenství, pobírala peněžitou pomoc a rodičovský příspěvek. Již v tom roce 2006 v říjnu s ní zaměstnavatel rozvázal pracovní smlouvu. Nyní je znovu těhotná a neví, zda bude mít nárok na další peněžitou pomoc v mateřství
Děkuji Michala
Dobrý den,potřeboval bych od Vás poradit,jak postupovat při výpovědi pracovní smlouvy zaměstnavateli.Důvodem je nedodržení výplatního termínu,který je v pracovní smlouvě uveden k 27 dni každého měsíce.40% platu mi zaměstnavatel zaslal na účet před výplatním termínem,ale zbylých 60% platu mi již nezaslal.Chci dát proto výpoveď.Mám právo ukončit pracovní poměr ihned?Existuje nějaký na to nějaký paragraf?Předem děkuji za zodpovězení otázky.
Dobrý den, klasickou výpověď upravuje §50 ZP. Okamžité zrušení PP pro nevyplacení mzdy pak §56 písm. b) ZP. O tom je zde napsáno již mnoho příspěvků, takže si je projděte.
Dobrý den,
31.12.2008 mi zkončila smlouva na dobu určitou. 19.12.2008 mi zaměstnavatel oznámil že se mnou už nepočítá do další sezóny a abych to papírování vyřešil v nejbližší době s jejich personalistkou. Za ní jsem byl ještě před Vánoci 22.12, ale bylo mi sděleno že to ještě v počítači nemá a že se mám zastavit až po novém roce. Dnes jsem tam byl znova a opět, že měla přes prázdniny s počítačem problém a nemá to připravený a že mi zavolá až to bude mít. Co mám v takovéhle situaci dělat ? Protože nemám zápočtový list, ani žádnou písemnou výpověď zkrátka nic. Děkuji
"žádnou písemnou výpověď" nedostanete.
Na Potvrzení o zaměstnání máte nárok, zaměstnavatel porušuje zákoník práce. Můžete dát podnět inspekci práce.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com