ukončení PP na dobu určitou - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověď a mateřská

Michaela Uliarczykova, 08.01.2009 12:02:42

Dobrý den, moje klientka měla od října 2006 rizikové těhotenství, pobírala peněžitou pomoc a rodičovský příspěvek. Již v tom roce 2006 v říjnu s ní zaměstnavatel rozvázal pracovní smlouvu. Nyní je znovu těhotná a neví, zda bude mít nárok na další peněžitou pomoc v mateřství
Děkuji Michala

vypoved zamestnavateli..

Jan Sigmund, 06.01.2009 23:38:45

Dobrý den,potřeboval bych od Vás poradit,jak postupovat při výpovědi pracovní smlouvy zaměstnavateli.Důvodem je nedodržení výplatního termínu,který je v pracovní smlouvě uveden k 27 dni každého měsíce.40% platu mi zaměstnavatel zaslal na účet před výplatním termínem,ale zbylých 60% platu mi již nezaslal.Chci dát proto výpoveď.Mám právo ukončit pracovní poměr ihned?Existuje nějaký na to nějaký paragraf?Předem děkuji za zodpovězení otázky.

Re: vypoved zamestnavateli..

Mgr. Oldřich Topka, 08.01.2009 11:42:03

Dobrý den, klasickou výpověď upravuje §50 ZP. Okamžité zrušení PP pro nevyplacení mzdy pak §56 písm. b) ZP. O tom je zde napsáno již mnoho příspěvků, takže si je projděte.

ukončení PP na dobu určitou

Jan Berounský, 05.01.2009 10:19:20

Dobrý den,
31.12.2008 mi zkončila smlouva na dobu určitou. 19.12.2008 mi zaměstnavatel oznámil že se mnou už nepočítá do další sezóny a abych to papírování vyřešil v nejbližší době s jejich personalistkou. Za ní jsem byl ještě před Vánoci 22.12, ale bylo mi sděleno že to ještě v počítači nemá a že se mám zastavit až po novém roce. Dnes jsem tam byl znova a opět, že měla přes prázdniny s počítačem problém a nemá to připravený a že mi zavolá až to bude mít. Co mám v takovéhle situaci dělat ? Protože nemám zápočtový list, ani žádnou písemnou výpověď zkrátka nic. Děkuji

Re: ukončení PP na dobu určitou

Karel Dlouhý, 05.01.2009 19:43:22

"žádnou písemnou výpověď" nedostanete.
Na Potvrzení o zaměstnání máte nárok, zaměstnavatel porušuje zákoník práce. Můžete dát podnět inspekci práce.

Re: ukončení PP na dobu určitou

Jan Berounský, 05.01.2009 21:43:59

Mockrát Vám děkuji.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »