mám právo alespoň na polovinu půjčky? - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

mám právo alespoň na polovinu půjčky?

jaromír Oliberius, 04.01.2009 22:03:40

Dobrý den,v r.2007 jsem si vzal půjčku(100.000kč)na rekonstrukci 1 ze dvou staveb,na jednom pozemku, přítelkyních rodičů.Ti jsou také majitelé nemovitostí.Nikdy jsme se nevzali a v r.2008 se rozesli.Za celou částku jsem nakoupil vše abych ze zděné stodoly udělal 1+1.Byt teď užívá sama s dcerou,já byl vyhozen.pořád ještě platím měsíční splátky půjčky:2200kč měsíčně.ex-přítelkyně říká že nemá s mím dluhem nic společného.Mám nějaký nárok alespoň na polovinu měsíční splátky??Moc prosím o radu...předem dekuji

Re: mám právo alespoň na polovinu půjčky?

Mgr. Oldřich Topka, 02.02.2009 16:26:07

Dobrý den, za 1) záleží na tom, na koho je půjčka, a jestli v ní ex-přítelkyně figuruje (např. jako spoludlužník). Pokud ne, banku vaše vztahy nezajímají, jediným dlužníkem jste pro ni Vy a nic řešit nebude.
Za 2) by bylo možné se domáhat toho, aby Vám vrátili peníze, které jste investoval do cizího majetku. Tyto investice z Vaší strany by se daly kvalifikovat jako půjčka, kterou nyní chcete vrátit. Dobrovolně Vám ovšem nic nedají (resp. dá se to očekávat), takže budete muset zvážit žalobu o zaplacení dlužné částky a své nároky budete muset prokázat před soudem.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »