ŽÁDOST O RADU - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Prosím o radu

Jitka Vaňková, 29.09.2009 10:44:08

Dobrý den,chci poprosit o radu,jsem 5 let rozvedená a žiji sama s 2 nezl.dětmi,bývalý manžel má asi 800000 dluhů které vznikly až po rozvodu.potřebovala bych vedět kdyby se s ním někdy něco stalo např. kdyby zemřel jak by to bylo s dluhama,jestli by je musely jednou za něj platit děti až si budou vydělávat.On dluhy teď nesplácí a ani nepracuje na výživné má exekuci ale nepracuje tak mu nestrhávají celou částku.O děti zájem nemá ,ani se s nimi nestýká.Děti mám ve své péči a starám se o ně sama .Děkuji VAŇKOVÁ.

výžívné na manželku

Hana Černá, 26.01.2009 17:08:40

Dobrý den,prosím o radu.Jsme s manželem 18let ,ale naše manželství již 8let nefunguje a manžel si našel jinou.Rád by se rozvedl,ale já to odmítám kvůli sobě a dceři.Bydlíme zatím společně v manželovo domě, který zdědil před manželstvím ,já jsem plně invalidní a nemám kam jít s naší dcerou.Může mě manžel s baráku vyhodit?A musí na mě platit také vyživné když jsem plně invalidní?Důchod mi činní přibližně 6000kč a jeho plat 15000kč.Předem děkuji za radu.

spolecny majetek - soukrome udaje

Soňa Krajcikova, 26.01.2009 10:40:12

Dobry den, obracim se na vas s prosbou o pomoc. po trech letech manzelstvi a rovnake dobe o snazeni o dite, ktere se nam povedlo az dik umelemu oplodneni si manzel v tretim mesici tehotenstvi smyslel ze se chce rozvest, protoze si nasel nekoho jineho. momentalne je rozvodove rizeni pozastveno do doby ukonceni sestinedeli, coz bude az v kvetnu. od te doby manzel dela same schvalnosti, odvazi spolecny majetek, vodi sem novou pritelkyni... mezi vecma ktere odvezl je i spolecny pocitac, v kterem jsem mela ulozene i osobni udaje a soukrome veci, neni ochotny ho ani na kratkou chvilku dovezst spatky abych si uvedede udaje stahla. o pocitac mi nejde, ten at si klidne necha, muzu ale neco delat aby mi umoznil pristup k osobnim udajum, ktere tam mam ulozene? pak je chci vymazat. moc prosim o radu co muzu v teto veci udelat. mam narok na uzivani spolecne nabiteho auta? potrebuju ho jednou mesicne na cestu k doktorovi do poradny, ale odmita mi ho pujcit. dekuji. Sona

Rozvod

Veronika Nekvindová, 20.01.2009 22:42:50

Dobrý den,
jsme již několik let prakticky nefungující rodina, moji rodiče spolu již 3 roky ani nepromluví. Mamka by chtěla zažádat o rozvod. Jak by se postupovalo pokud by otec odmítl podepsat rozvodové papíry? Mezi lidmi se říká, že kdo o rozvod zažádá, tak platí advokáta oboum dvoum stranám. Co je na tom pravdy? A je možné i při rozvodu získat advokáta zdarma "ze zákona" pokud člověk doloží, že nemá peníze na jeho zaplacení? Je možné aby jedna ze stran úmyslně rozvod protahovala? A jak dlouho asi tak rozvodové řízení asi tak trvá? Stačí jen hrubý odhad.
Helice děkuji za pomoc

vina

Eva Málková, 17.01.2009 21:31:15

Dobrý den, má za současné legislativy nějaký podstatný význam = dopad na výsledek rozv. řízení to, zda má jeden z rozvádějících se manželů na rozvodu vinu? Mám na mysli mimomanželský poměr.Děkuji.

Re: vina

Petr Smolka, 14.04.2009 11:52:01

Dobrý den. nezlobte se, možná jsem na špatné adrese, jen se snažím něčeho dopátrat. Jste prosím (byla jste) manželkou pana Karla Málka? Pokud ano mám k tomu hodně co říct; naše osudy se potkávají. Detaily a předstvavení (info.jobs@seznam.cz) Děkuji za odpověď

majetek

martina pillarová, 16.01.2009 13:45:18

Dobrý den, před čtyřmi lety jsem se po druhé vdala, před sňatkem jsem vlastnila dům a jeho vybavení(manžel se přistěhoval). Manžel podnikal (už v době před sňatkem), ale přestalo se mu dařit, zkrachoval a neúspěch řeší alkoholem. Chodí mu různá upozornění o uložených zásilkách, včetně od soudu, on je nevyzvedává a nic neřeší.Jelikož nevím nic o jeho závazcích a on mě neustále odbývá tím, že se nemám starat, že si své problémy vyřeší sám, mám veliké obavy z dopadu jeho počínání. Ráda bych věděla, co musím udělat, abych nepřišla o majetek.Předsvatební smlouvu jsme neuzavřeli.Je možné třeba urychleně převést majetek na děti, které mám z prvního manželství, jsou dospělé a bydlí s náma?

DĚDICTVÍ

Hana Oberländerová, 13.01.2009 15:21:41

DOBRÝ DEN.MÁM DOTAZ,ZDA JE PRÁVOPLATNÉ MANŽELSTVÍ,POKUD SE MŮJ OTEC(76)LET OŽENIL S 51LETOU ŽENOU,KTERÁ S NÍM NEBYDLÍ VE SPOLEČNÉ DOMÁCNOSTI,KAŽDÝ MAJÍ SVÉ TRVALÉ BYDLIŠTĚ JINDE.TATO ŽENA SE ZA OTCE PROVDALA POUZE Z VYCHYTRALOSTI,NAVŠTĚVUJE HO OBČAS.BOHUŽEL ANI SVÁTKY S NÍM NETRÁVÍ,TAKŽE OTEC SKONČÍ VŽDY U JEDNÉ Z NÁS,DOJÍŽDÍ K NÁM I O VÍKENDECH NA OBĚD,JELIKOŽ JEHO MANŽELKA MÁ DOMA SVÉ DĚTI,KTERÉ OTCE NESNÁŠÍ.JSME 3 SESTRY A ZAJÍMÁ NÁS,JAK BY TOTO BYLO V PŘÍPADĚ DĚDICTVÍ,ZDA BUDE MÍT TATO PANÍ NÁROK NA DĚDICTVÍ JAKO MANŽELKA?

Re: DĚDICTVÍ

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 13.01.2009 15:47:04

Dobrý den,
proč by takové manželství nebylo právoplatné? Vzali se a je naprosto nepodstatné, zda spolu tráví čas, zda spolu bydlí či provádějí jiné aktivity. Jsou manželé a jestliže Váš otec zemře, bude samozřejmě dědit jako každá jiná manželka. Tzn. ze společného majetku získá polovinu a druhá polovina spolu z otcovým výlučným majetkem bude předmětem dědického řízení. V něm získáte vy tři sestry spolu s jeho manželkou každá 1/4 tohoto majetku.

ŽÁDOST O RADU

Helena Zmeková, 04.01.2009 22:00:43

DOBRÝ VEČER PŘED PŮL ROKEM JSEM SE SE SÝNEM ODSTĚHOVALA OD MANŽELA KE SVÝM RODÍČŮM PROTOŽE JSEM ZJISTILA ŽE MĚ MANŽEL UŽ DVA ROKY PODVÁDÍ ZJINOU SE DVĚMA DĚTMI V PRŮBĚHU POSLEDNÍCH DVOU LET SI BEZ MÍHO VĚDOMÍ VIPUJČIL U RŮZNÝCH BANKOVNÍCH SPOLEČNOSTÍ PENÍZE VCELKOVÉ VÍŠI PŘEZ JEDEN MILION KORUN A U JEDNÉ DOKONCE SFALŠOVAL I MŮJ PODPIS TAK BYCH SE CHTĚLA ZEPTAT KDYŽ BYCH SE SNÍM DALA ROZVÉST JESTLI BUDU MUSET TAKÉ JÁ HRADIT POLOVINU JEHO DLUHŮ JÁ TOLIK ZASE NEVIDĚLÁVÁM ABYCH MOHLA PLATIT MĚSÍČNĚ POMALU OSUM TISÍC MĚSÍČNĚ JEDINÝ PENÍZE KTERÉ NAM MANŽEL PŘISPÍVÁ JE TISÍC KORUN SYNOVI NA JÍZDNÉ DO ŠKOLI JÁ VZDĚLÁVÁ V PRUMERU DESET TISÍC MĚSÍČNĚ A TOSOU MOJE VEŠKERÉ FINANČNÍ PROSTŘEDKY S POZDRAVEM PANÍ ZMEKOVÁ.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »