Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den, mam pravdepodobne docela zvasltni pripad. V roce 2004 jsem zacal pracovat u jedne spolecnosti v UK. V dubnu jsem se vratil zpet do CR a pracuji zde ale stale pro onu spolecnost z UK. Sepsali jsme novou pracovni smlouvu kde mam stanoveno misto prace (doma), napln a smlouva jako takova je na 99% platna. Nicmene mam problem se zamestnavatelem a s tim, ze zde v CR za me neodvadi ani socialni ani zdravotni. Pri mem pobytu v UK bylo vse OK! Vse jsem jim tady vybehal, dostal jsem od Socialky a zdravky mezinarodni ucet kam maji tyto castky posilat (ony procenta, i to maji jak to pocitat, a veskere podklady maji poslane, mam vytiskle mejly a urcite to cetly), bohuzel k dnesnimu dni nic neprislo. Ani na jeden urad. Mam strach abych nekdy v budoucnu nemel problem napr na PU nebo s duchodem.. lze toto neplaceni povazovat za hrube poruseni povinosti zamestnavatele? PS. jejich odpoved proc to neposilaji je, ze nevi jak! Uz asi 100x jsem je urgoval, vznika tu penale atd ... mnohkrat dekuji
Dobrý den, potíže z toho samozřejmě mít můžete. Nejlehčí cestou by bylo je skutečně dotlačit k tomu, aby odvody prováděli, jinak by to byla věc pro soud. Důvod pro okamžité zrušení PP ze strany zaměstnance podle §56 ZP to však není, ze znění ustanovení to dovodit nelze.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com