vstupní lékařská prohlídka - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nárok na proplacení 2

Alena Svobodová, 15.06.2010 07:04:18

Dobrý den,děkuji za odpověď.Na prohlídce už jsem byla.Nedělal ji můj praktický lékař,ale lékař,kterého si určilo Tesco.Tesco se u nás teprve staví,nevím zda do budoucna tu bude mít i svého lékaře.Potvrzení o zaplacení prohlídky mám schované.Děkuji.Svobodová

Nárok na proplacení

Alena Svobodová, 10.06.2010 14:06:19

Dobrý den,mám nastoupit jako zaměstnanec na DPČ do Tesca.Podmínkou je vstupní lékařská prohlídka,která stojí 300kč,mám nárok na proplacení?I když nejsem zaměstnanec na hlavní pracovní poměr?Co když mi ho odmítnou proplatit,můžu se nějak bránit?Děkuji.Svobodová

Re: Nárok na proplacení

Ivana Zezulová, 15.06.2010 01:40:04

Prohlídku by měl hradit zaměstnavatel. Problém ale vidím v tom, že Vás nevyslal k lékaři závodní preventivní péče, s nímž má uzavřenu smlouvu. Jak může např. praktický lékař odpovědně posoudit zdravotní způsobilost k výkonu práce, nezná-li práci a prostředí u zaměstnavatele? Tesco závodní preventivní péči má. Nechala bych se vyslat k jejich lékaři.

vstupní lékařská prohlídka

Petra Urbanová, 30.12.2008 21:29:25

Dobrý den!
Prosím o odpověď:zaměstnavatel mně poslal na lékařskou vstupní prohlídku po šesti měsících vykonávání zaměstnání,je povinností zaměstnavatele uhradit mi finanční náklady zaplacené lékaři?
Děkuji za odpověď

Re: vstupní lékařská prohlídka

Mgr. Oldřich Topka, 07.01.2009 16:14:22

Dobrý den, ZP stanoví, že náklady na zajišťování bezpečnosti a ochrany zdraví při práci nese zaměstnavatel, což se vztahuje i na vstupní lékařské prohlídky. Tyto náklady tedy nemá hradit zaměstnanec.
Potíž je spíš v tom, že po 6 měsících práce, nejde o žádnou vstupní lékařskou prohlídku. Ta by úplně správně měla předcházet samotnému uzavření pracovní smlouvy. Takže o vstupní prohlídce se zde hovořit nedá.

Re: vstupní lékařská prohlídka

Štefan Homolík, 13.07.2010 02:29:08

Prosím o radu: zaměstnavatel semnou uzavřel pracovní smlouvu v roce 2007 i stím, že před uzavřením pracovního poměru, jsem mu dodal potvrzení vstupní prohlídky schopen jako řidič, po roce jsem sním rozvázal pracovní poměr a po měsíci mi volal abych se vrátil. Přijal mně na stejnou pozici řidiče,na dobu neurčitou bez vstupní lékařské prohlídky, po roce a půl zaměstnání, jsem doma dostal inkfart a po roční nemocenské, jsem ve 43 letech zůstal s 50% strátou pracovní schopnosti a v invalidním důchodu 2. stupně. Mám nárok požadovat po zaměstnavateli odškodnění za strátu zdravý a společenského uplatnění za zanedbání jeho poviností při opětovném přijetí do zaměstnání, zato že nepožadoval po mně abych znova absolvoval vstupní lékařskou prohlídku, jelikož jsem inkfart nedostal v práci ale o výkendu doma ? Dekuji za každou radu, na koho se mám obrátit.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »