Darování nemovitosti - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Daň z nemovitosti

Krček, 03.02.2009 19:20:07

Dobrý den, chci darovat RD ve kterém bydlím s dcerou, ale chci zřídit věcné břemeno , abych zde mohl dožít. Pokud bude při darování věcné břemeno musí se platit daň 7%? Nebo je to zdarma. Děkuji

Re: Daň z nemovitosti

Stefi, 03.02.2009 22:14:44

Zřízení věcného břemene nemá žádný vliv na výši daně! Vy žádnou darovací daň platit nebudete, pokud jste tedy myslel, že dům darujete dceři. Jinak od darovací daně jsou osvobozeny osoby 1. a 2. skupiny.

Darování nemovitosti

Michal Eisner, 02.01.2009 11:17:17

Dobrý den, chci se zeptat jaký je přesně postup při darování nemovitosti a jaké jsou s tím spojené finanční povinnosti či odvody.
Děkuji

Re: Darování nemovitosti

Mgr. Oldřich Topka, 02.02.2009 15:52:15

Vše potřebné naleznete zde http://www.pravnik.cz/forum/topic-22.html.

Darování nemovitosti

Jana Vítková, 29.12.2008 19:25:09

Dobrý den chtěla bych Vás požádat o radu ohledně darování bytu.Můj otec vlastní byt.Domluvil se s mojím bratrem že on ho koupí ale koupil ho otec a on ho nyní splácí.Byt je napsaný na otce a bratr má strach že až umře že já na něj budu mít také nárok.Takto se dohodli beze mě.Já opravdu nic po smrti otce nedostanu ?Byt stál 70 tis. on dal 50.tis. a má hodnotu 1,5 mil.Žádná smlouva mezi námi není.Otec si nyní uvědomil křivdu ke mě a chtěl by to vyřešit.Tak že on si ty peníze jím vložené po smrti odečte z dědictví.Je to možné ? Jak to pak bude ?Děkuji Vám moc za radu.

Karel Dlouhý, 29.12.2008 19:30:49

Dobrý den,
dotazu příliš nerozumím.
Jestliže je otec majitelem bytu (tak je to uvedeno v katastru), tak po smrti otce je byt předmětem dědictví a zdědíte ho 1/2 Vy a 1/2 bratr.

V tom křivdu nevidím.

Jana Vítková, 29.12.2008 23:06:12

Bratr požaduje abych se bytu zřekla po smrti otce protože on za něj dal 50.tis.A já nic.Já bych bývale také dala ale mě se nikdo neptal.A otec mu ten byt slíbil že bude jeho.Bratr ho nyní nutí aby ho přepsal na něj.A on právě nechce pač chce aby byl dělen mezi námi.A nebyl jen jeho.A křivdu vidím v tom že on ten byt nezaplatil ani celý a smluvil se napřed s otcem beze mě na tom že bude byt jeho a já tím pádem nedostanu nic.Musím se ho zříkat?Děkuji Vám.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »