Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,když jsem byl ve VT vzala si moje přítelkyně se kterou jsem před VT žil ve spol.domácnosti 300,000,-kč půjčku a zaplatila za mně dva úvěry a některé další mé splátky.O tom, že si tuto půjčku vzala mi řekla při návštěvě ve VT.Byl jsem z toho hodně překvapený,udělala to bez mého vědomí a bez mého souhlasu.Nikdy jsem ji o placení mých dluhů nežádal, natož abych ji k tomu nutil.No ale milovali jsme se a plánovali svatbu a rodinu.Po roce mého vězení jsme se rozešli a ona se za dalšího půl roku vdala. Nyní na mně podala žalobu s tím, že za mně platila mé dluhy a doložila k tomu výpisy se strženými částkami.Tyto peníze chce vysoudit.Začala mne bombardovat dopisy, ať jí splácím ty peníze.Odepsal jsem, že se budu snažit jí něco splatit.Ona ten dopis považuje za uznání dluhu.Já do našeho vztahu též investoval,ale to ona neuznává.Nechápu proč bych jí měl nyní platit to co za mě zaplatila ze své vůle a nežádal jí o to.Budu jí muset ty peníze splácet.
Dobrý den,
a na co se ptáte?
"Nechápu proč bych jí měl nyní platit to co za mě zaplatila ze své vůle a nežádal jí o to."
A kdo by to tedy za Vás zaplatil?
Díky jí jste ušetřil na placení penále, nákladů exekuce atd.
Byly to Vaše úvěry a Vaše dluhy.
Zaplatil bych si to sám. Ano byly to moje dluhy a mé úvěry.Nedal jsem jí k zaplacení ani souhlas ani jsem o tom nevěděl.Proč bych jí teď měl platit něco, co zaplatila bez mého souhlasu a vědomí.Mám tedy i já právo chtít po ní vše co jsem zaplatil a koupil já jí? Vždyť jsem to kupoval z lásky.Tudíš s určitým rizikem, že když se rozejdem přijdu o vložené finance.Ale na tyto otázky by odpověděl fundovaně asi jen právník. Proto jsem se s dotazem obrátil do této diskuze.Abych se dozvěděl jak se tyto situace vlastně řeší. Jinak všem zdraví a štěsí v Novém roce.
Dobrý den,
ve Vašem původním příspěvku chyběla otázka - proto jsem reagoval "na co se ptáte?". Byl to jen popis Vaší situace.
Dobrý den,
já chápu, že jí to nyní asi štve,že mé dluhy platila, ale platila je z lásky a dobrovolně. Po dobu našeho vztahu mezi náma nepadlo, že mi ty peníze půjčuje a že je chce zpět.První zmínka z její strany přišla, až když napsala,že se se mnou rozchází.
Opravdu by mne moc zajímalo jak soud řeší tyto případy?
Navíc ona prodala moje dvě auta a peníze si nechala.Bude soud brát zřetel na to, že vše shora uvedené, dělala za mé nepřítomnosti,bez mého podnětu, bez mého vědomí a bez mého souhlasu?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com