Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den chci se zeptat zda mě může zaměstnavatel nutit dělat pouze odpolední směny?Jsou nějaké vyjímky kdo smí a nesmí dělat .předem Děkují
Má firma (konkrétně Bestoutdoors)vymáhat po klientovi
poplatek za automatické prodloužení smlouvy +tučné penále bez předchozího vyrozumění o zaplacení?
Obecně: Záleží na konkrétním textu smlouvy - jak je v ní automatické prodloužení uvedeno a s čím tedy klient souhlasil.
Zadejte si do vyhledávače "Bestoutdoors" a přečtěte si zkušenosti dalších podvedených klientů.
Ahojda vsem, take jsem naletel a dal jsem si tu praci a vse podstatne jsem dal na suj webik, kde najdete jak vypovedet, kdy vypovedet, vzor vypovedi a spousty potrebneho... webik je:
http://www.antibestoutdoors.webnode.cz/
nebo
http://antibestoutdoors.blogspot.com/
http://antibestoutdoors.blog.cz/
Podivejte se a klidne mi napiste, aktualizovane k 14. 2. 2009
pokud by tu nesly videt odkazy, klidne mi napiste na: pitrisek@click.cz
Dobrý den.Zajímalo by mě,zda lze řešit "smlouvou o dílo"na př.vystoupení menší kapely pozvané na nějaké výročí,či oslavu,která nemá "živnostenský list"t.zn.IČO a ani nevlastní žádný účet v bance.Je to prostě "příležitostní kapela",které je však schopná uspokojit určitou skupinu lidí.Jak podchytit na.př.hraní pro důchodce,kteří mají drobnou dotaci,ze které by tuto činnost chtěli hradit,ale s legálními doklady pro evidenci.Ten,kdo poskytuje dotaci s tím souhlasí.Děkuji.
Dobrý den, k tomu je vhodná tzv. smlouva nepojmenovaná, která sice není výslovně upravena v zákoně, ale při splnění obecných požadavků na právní úkony platí. Kapely tak častou používají např. smlouva o zajištění (realizaci, provedení aj.) hudební produkce, kde je popsáno co, kde, kdy a za kolik se objednává plus další zvláštní ujednání. Není to složitá smlouva.
Inkasované odměny samozřejmě musíte řádně zaúčtovat a přiznat k dani a kromě toho musíte plnit i povinnosti v oblasti autorských práv. Potřebná povolení k produkci tak můžete projednat na OSA (ochranném svazu autorském).
Chtěla bych se zeptat jestli smlouva o dílo je platná má-li uvedený špatný datum a jedna ze smluv není podepsána ani zhotovitelem ani druhou stranou.Byla sepsána letošního roku a na smlouvě je rok2006.děkuji za odpověď Muchova Eva
Dobrý den, pro platnost smlouvy není rozhodující datum, ale vůle stran, kterou ve smlouvě vyjadřují. Kdyby došlo ke sporu, pak by se prokázalo, že jde patrně jen o chybu v písemném vyhotovení, která nevede k neplatnosti.
Pokud jde o podpisy, pak platná je samozřejmě pouze ta smlouva, která je stranami podepsána. Proč je podle Vašeho dotazu jeden stejnopis smlouvy podepsaný a jiný ne, to nemohu vědět.
Dobrý den,
potřebuji poradit ohledně smlouvy na pronájem reklamního prostoru (času) na venkovní obrazovce.
Nejsem majitel obrazovky, jen po dohodě s ním chci pronajímat reklamní čas. Nevím, zda toto bude smlouva o zprostředkování,či smlouva o obstarání prodeje.
Děkuji za¨odpověď, případně za návrh, jak postupovat.
Dobrý den, pokud chcete sepsat smlouvu a nevíte jak, měl by jste jít za advokátem (nebo notářem). Záleží na tom, jestli jde o vztah mezi podnikateli nebo ne. Pokud jde podnikání, pak by mohl skutečně jít o smlouvu o zprostředkování, kdy mu budete zajišťovat příležitost k uzavírání smluv o reklamním prostoru a čase. Případně můžete sepsat i smlouvu nepojmenovanou, která není výslovně upravena přímo v zákoně. Pokud však bude splňovat obecné náležitosti právních úkonů, bude jasná a srozumitelná, pak platí také.
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli může můj 16 letý syn koupit movitou věc.jedná se o motocykl v hodnotě 63.000kč.jestli může figurovat na smlouvě nebo musí být na smlově jeho podpis a podpis rodiče.jedná se mně o to že v případě nějakých pozdějších tahanic kdyby motocykl prokazoval nějaké skryté vady nebo s motocyklem nebylo vše tak jak má být atp.může on sám figurovat v 16 letech ?
Dobrý den, §9 občanského zákoníku: Nezletilí mají způsobilost jen k takovým právním úkonům, které jsou svou povahou přiměřené rozumové a volní vyspělosti odpovídající jejich věku.
Jestliže v tomto věku může získat řádné řidičské oprávnění na motocykl určité kubatury, pak se lze domnívat, že je možné i to, aby si takový stroj koupil. Ovšem Vaše asistence u celé transakce bude na místě.
Dobry den chtel jsem se zeptat,udelal jsem-li Smlouvu o Obchodni zastoupeni na meho znameho s jejim vedomim ale falesnym podpisem,je-li smlouva z jeho pozice platna?hrozi mi nejaky trest za podvod?firma s.r.o. po nem pozaduje penize za sluzby,on vsak stim nema nic spolecneho,muzu za to ja,figuruje tam ale jeho jmeno a osobni udaje,podpis e vsak falesny.Co mi hrozi popripade za trest?
Dobrý den, záleží na tom, jestli bude podáno trestní oznámení a na tom, jestli a jaká škoda byla takovým jednáním způsobena. Mohlo by se jednat např. o TČ podvodu, kde je základní trestní sazba 6 měsíců až 3 roky nebo peněžitý trest.
dobrý den,mám dotaz ohledně úvěrové smlouvy.Potřebovala bych informaci,kde se dá zjistit,nebo ověřit jestli je smlouva sepsána v souladu se zákonem,máme v ní nějaké nejasnosti,které se nám jeví jako nezákonné,bohužel jsme smlouvu již podepsali,existuje nějaká instituce pro kontrolu těchto problémů? Mohu se obrátit třeba na ČOI?
Dobrý den,
můžete se obrátit nejlépe na nějakého advokáta, který smlouvu překontroluje.
Dobrý den ,zakoupil jsem si letenku u společnosti GTS international a požadoval jsem takovou letenku aby se dala v případě že nepoletím vrátit,prodejce mi potvrdil ústně že tomu tak je, po par měsících jsem se pro jistotu informoval zda je opravdu letenka vratná a emailem mi přišla odpověď že letenka vratná je( ten e-mail mam uloženy ) Později když jsem chtěl letenku vrátit mi bylo zděleno že moje letenka vratná není a nemam nárok na vraceni peněz pouze na letištní taxy.Byl jsem tedy oklamán a chci se zeptat když mam uloženy e-mail kde mi potvrdili že moje letenka je vratná bere se to u soudu jako důkaz?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,v manželství jsem si s manželem pořídila hypotéku na stavbu domu.Po rozvodu dohoda zněla - dům a veškeré dluhy připadají mě.Chtěla bych se tedy zeptat,neboť na smlouvě je na prvním místě manžel a na já na druhém.Z tohoto duvodu veškerá korespondence chodí manželovi a do mích rukou se dostává se spožděním.Nevím co mám s tímto dělat,nemohu oznámit bance že jsem plátcem pouze já neboť jsem samoživitelka 3 děti a rozhodně podle jejich výpočtů by mi nevycházeli splátky,asi těžko by se vraceli zpět,že již 2 roky platím sama a pravidelně.Poradíte mi prosím co s tím dělat aby alespoň korespondence chodila na mé jméno?Děkuji
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak se řeší právní vztahy mezi cestovní kanceláří a hotelem při objednávce na zajištění ubytování.
Mám takový problém majitel CK v Berlíně zaslal hotelu v ČR objednávku na zajištění ubytování a to v prvním případě pro svou rodinu a v druhém pro 20-ti člennou skupinu účastníků, kterou CK pořádá. Hotel faxem objednávku potvrdil se sdělením přesných cen za ubytování. Majitel CK už nereagoval. Jedná se v tomto případě o uzavření smlouvy? A podle jakých právních vztahů by se vztahy posuzovaly?
Dobrý den,
mám doposud existující smlouvu s firmou (s.r.o.) na zprostředkování služeb. Podmínkou zrušení smlouvy je písemná výpověď 6 týdnů předem.Smlouva je platná,ale můj dotaz se spíše týká skutečnosti, že na jejím základě mi nebylo uhrazeno několik tisíc Kč a to z r.2003.Několikrát jsem společnost urgoval,ale marně.Nyní jsem zjistil,že společnost byla prodána jinému majiteli,jak mám nyní postupovat??
Děkuji Mirek
Dobrý den,
skutečnost, že je společnost prodána jinému majiteli by neměla mít na vymáhání pohledávky žádný vliv. Ve Vašem případě je spíše problém v tom, že již patrně promlčena. Pokud byla smlouva uzavřena dle obchodního zákoníku, je sice promlčecí lhůta delší - 4 roky, ale to Vám zřejmě stačit k uplatnění svého nároku nebude.
Každopádně však můžete společnost k úhradě vyzvat.
Je škoda, že jste dluh nevymáhal v době, kdy jste mohl.
Moc děkuji za odpověď a přeji příjemné svátky.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda mi může zaměstnavatel přikázat dělat i odpolední směnu,poku jsem rozvedená a mám 6leté dítě.Dosud jsem pracovala na jednu směnu.Nyní chce rozjíždět i odpolední směny.
Dobrý den,
měla bych jeden dotaz. Zhruba před měsícem jsem půjčila cca 70000,- Kč jedné firmě, protože se dostala do finančních problémů.Tyto peníze jsou podložené písemnou smlouvou, kterou jsme obě strany podepsali v kanceláři firmy. Teď ale firma přerušuje živnost. Splatnost je sice až na konci ledna 2008, ale i tak se chci zeptat, jakým způsobem postupovat při získání peněz zpátky.
Děkuji a přeju hezký večer.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com