Dotaz - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dotaz na odpolední směny

Věra Oprendekova, 17.04.2009 18:43:42

Dobrý den chci se zeptat zda mě může zaměstnavatel nutit dělat pouze odpolední směny?Jsou nějaké vyjímky kdo smí a nesmí dělat .předem Děkují

dotaz

Anna Míšková, 07.12.2008 18:42:35

Má firma (konkrétně Bestoutdoors)vymáhat po klientovi
poplatek za automatické prodloužení smlouvy +tučné penále bez předchozího vyrozumění o zaplacení?

Re: dotaz

Karel Dlouhý, 07.12.2008 20:39:21

Obecně: Záleží na konkrétním textu smlouvy - jak je v ní automatické prodloužení uvedeno a s čím tedy klient souhlasil.

Zadejte si do vyhledávače "Bestoutdoors" a přečtěte si zkušenosti dalších podvedených klientů.

Re: dotaz bestoutdoors

Petr Pitrisek, 15.02.2009 09:40:19

Ahojda vsem, take jsem naletel a dal jsem si tu praci a vse podstatne jsem dal na suj webik, kde najdete jak vypovedet, kdy vypovedet, vzor vypovedi a spousty potrebneho... webik je:
http://www.antibestoutdoors.webnode.cz/

nebo

http://antibestoutdoors.blogspot.com/
http://antibestoutdoors.blog.cz/
Podivejte se a klidne mi napiste, aktualizovane k 14. 2. 2009
pokud by tu nesly videt odkazy, klidne mi napiste na: pitrisek@click.cz

smlouva o dílo

Lubomír Novák, 10.10.2008 09:42:56

Dobrý den.Zajímalo by mě,zda lze řešit "smlouvou o dílo"na př.vystoupení menší kapely pozvané na nějaké výročí,či oslavu,která nemá "živnostenský list"t.zn.IČO a ani nevlastní žádný účet v bance.Je to prostě "příležitostní kapela",které je však schopná uspokojit určitou skupinu lidí.Jak podchytit na.př.hraní pro důchodce,kteří mají drobnou dotaci,ze které by tuto činnost chtěli hradit,ale s legálními doklady pro evidenci.Ten,kdo poskytuje dotaci s tím souhlasí.Děkuji.

Re: smlouva o dílo

Mgr. Oldřich Topka, 15.10.2008 12:56:23

Dobrý den, k tomu je vhodná tzv. smlouva nepojmenovaná, která sice není výslovně upravena v zákoně, ale při splnění obecných požadavků na právní úkony platí. Kapely tak častou používají např. smlouva o zajištění (realizaci, provedení aj.) hudební produkce, kde je popsáno co, kde, kdy a za kolik se objednává plus další zvláštní ujednání. Není to složitá smlouva.
Inkasované odměny samozřejmě musíte řádně zaúčtovat a přiznat k dani a kromě toho musíte plnit i povinnosti v oblasti autorských práv. Potřebná povolení k produkci tak můžete projednat na OSA (ochranném svazu autorském).

dotaz

Eva Muchova, 05.10.2008 12:49:04

Chtěla bych se zeptat jestli smlouva o dílo je platná má-li uvedený špatný datum a jedna ze smluv není podepsána ani zhotovitelem ani druhou stranou.Byla sepsána letošního roku a na smlouvě je rok2006.děkuji za odpověď Muchova Eva

Mgr. Oldřich Topka, 06.10.2008 16:18:53

Dobrý den, pro platnost smlouvy není rozhodující datum, ale vůle stran, kterou ve smlouvě vyjadřují. Kdyby došlo ke sporu, pak by se prokázalo, že jde patrně jen o chybu v písemném vyhotovení, která nevede k neplatnosti.
Pokud jde o podpisy, pak platná je samozřejmě pouze ta smlouva, která je stranami podepsána. Proč je podle Vašeho dotazu jeden stejnopis smlouvy podepsaný a jiný ne, to nemohu vědět.

Smlouva o pronájmu

Radka Nováčková, 19.09.2008 10:53:28

Dobrý den,
potřebuji poradit ohledně smlouvy na pronájem reklamního prostoru (času) na venkovní obrazovce.
Nejsem majitel obrazovky, jen po dohodě s ním chci pronajímat reklamní čas. Nevím, zda toto bude smlouva o zprostředkování,či smlouva o obstarání prodeje.
Děkuji za¨odpověď, případně za návrh, jak postupovat.

Re: Smlouva o pronájmu

Mgr. Oldřich Topka, 02.10.2008 14:54:43

Dobrý den, pokud chcete sepsat smlouvu a nevíte jak, měl by jste jít za advokátem (nebo notářem). Záleží na tom, jestli jde o vztah mezi podnikateli nebo ne. Pokud jde podnikání, pak by mohl skutečně jít o smlouvu o zprostředkování, kdy mu budete zajišťovat příležitost k uzavírání smluv o reklamním prostoru a čase. Případně můžete sepsat i smlouvu nepojmenovanou, která není výslovně upravena přímo v zákoně. Pokud však bude splňovat obecné náležitosti právních úkonů, bude jasná a srozumitelná, pak platí také.

dotaz

Rostislav Fišer, 16.08.2008 21:21:34

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli může můj 16 letý syn koupit movitou věc.jedná se o motocykl v hodnotě 63.000kč.jestli může figurovat na smlouvě nebo musí být na smlově jeho podpis a podpis rodiče.jedná se mně o to že v případě nějakých pozdějších tahanic kdyby motocykl prokazoval nějaké skryté vady nebo s motocyklem nebylo vše tak jak má být atp.může on sám figurovat v 16 letech ?

Mgr. Oldřich Topka, 20.08.2008 13:51:25

Dobrý den, §9 občanského zákoníku: Nezletilí mají způsobilost jen k takovým právním úkonům, které jsou svou povahou přiměřené rozumové a volní vyspělosti odpovídající jejich věku.
Jestliže v tomto věku může získat řádné řidičské oprávnění na motocykl určité kubatury, pak se lze domnívat, že je možné i to, aby si takový stroj koupil. Ovšem Vaše asistence u celé transakce bude na místě.

Smlouva

Jakub Baron, 12.07.2008 07:25:32

Dobry den chtel jsem se zeptat,udelal jsem-li Smlouvu o Obchodni zastoupeni na meho znameho s jejim vedomim ale falesnym podpisem,je-li smlouva z jeho pozice platna?hrozi mi nejaky trest za podvod?firma s.r.o. po nem pozaduje penize za sluzby,on vsak stim nema nic spolecneho,muzu za to ja,figuruje tam ale jeho jmeno a osobni udaje,podpis e vsak falesny.Co mi hrozi popripade za trest?

Re: Smlouva

Mgr. Oldřich Topka, 23.07.2008 14:12:03

Dobrý den, záleží na tom, jestli bude podáno trestní oznámení a na tom, jestli a jaká škoda byla takovým jednáním způsobena. Mohlo by se jednat např. o TČ podvodu, kde je základní trestní sazba 6 měsíců až 3 roky nebo peněžitý trest.

platnost smlouvy dle zákona

Michaela Drápalová, 07.02.2008 11:59:47

dobrý den,mám dotaz ohledně úvěrové smlouvy.Potřebovala bych informaci,kde se dá zjistit,nebo ověřit jestli je smlouva sepsána v souladu se zákonem,máme v ní nějaké nejasnosti,které se nám jeví jako nezákonné,bohužel jsme smlouvu již podepsali,existuje nějaká instituce pro kontrolu těchto problémů? Mohu se obrátit třeba na ČOI?

Re: platnost smlouvy dle zákona

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 07.02.2008 12:23:43

Dobrý den,
můžete se obrátit nejlépe na nějakého advokáta, který smlouvu překontroluje.

e-mail jako dukaz

Marek pawlas, 25.01.2008 11:15:05

Dobrý den ,zakoupil jsem si letenku u společnosti GTS international a požadoval jsem takovou letenku aby se dala v případě že nepoletím vrátit,prodejce mi potvrdil ústně že tomu tak je, po par měsících jsem se pro jistotu informoval zda je opravdu letenka vratná a emailem mi přišla odpověď že letenka vratná je( ten e-mail mam uloženy ) Později když jsem chtěl letenku vrátit mi bylo zděleno že moje letenka vratná není a nemam nárok na vraceni peněz pouze na letištní taxy.Byl jsem tedy oklamán a chci se zeptat když mam uloženy e-mail kde mi potvrdili že moje letenka je vratná bere se to u soudu jako důkaz?

Hypotéka

Zezulová, 05.01.2008 02:20:01

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,v manželství jsem si s manželem pořídila hypotéku na stavbu domu.Po rozvodu dohoda zněla - dům a veškeré dluhy připadají mě.Chtěla bych se tedy zeptat,neboť na smlouvě je na prvním místě manžel a na já na druhém.Z tohoto duvodu veškerá korespondence chodí manželovi a do mích rukou se dostává se spožděním.Nevím co mám s tímto dělat,nemohu oznámit bance že jsem plátcem pouze já neboť jsem samoživitelka 3 děti a rozhodně podle jejich výpočtů by mi nevycházeli splátky,asi těžko by se vraceli zpět,že již 2 roky platím sama a pravidelně.Poradíte mi prosím co s tím dělat aby alespoň korespondence chodila na mé jméno?Děkuji

objednávka na zajištění ubytování

Petra, 01.01.2008 12:59:02

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak se řeší právní vztahy mezi cestovní kanceláří a hotelem při objednávce na zajištění ubytování.
Mám takový problém majitel CK v Berlíně zaslal hotelu v ČR objednávku na zajištění ubytování a to v prvním případě pro svou rodinu a v druhém pro 20-ti člennou skupinu účastníků, kterou CK pořádá. Hotel faxem objednávku potvrdil se sdělením přesných cen za ubytování. Majitel CK už nereagoval. Jedná se v tomto případě o uzavření smlouvy? A podle jakých právních vztahů by se vztahy posuzovaly?

Smlouva o zprostředkování služeb

Mirek, 20.12.2007 17:14:01

Dobrý den,
mám doposud existující smlouvu s firmou (s.r.o.) na zprostředkování služeb. Podmínkou zrušení smlouvy je písemná výpověď 6 týdnů předem.Smlouva je platná,ale můj dotaz se spíše týká skutečnosti, že na jejím základě mi nebylo uhrazeno několik tisíc Kč a to z r.2003.Několikrát jsem společnost urgoval,ale marně.Nyní jsem zjistil,že společnost byla prodána jinému majiteli,jak mám nyní postupovat??

Děkuji Mirek

Re: Smlouva o zprostředkování služeb

Šéfredaktor - Mgr. Lucie Jindrová, 21.12.2007 15:24:48

Dobrý den,
skutečnost, že je společnost prodána jinému majiteli by neměla mít na vymáhání pohledávky žádný vliv. Ve Vašem případě je spíše problém v tom, že již patrně promlčena. Pokud byla smlouva uzavřena dle obchodního zákoníku, je sice promlčecí lhůta delší - 4 roky, ale to Vám zřejmě stačit k uplatnění svého nároku nebude.
Každopádně však můžete společnost k úhradě vyzvat.
Je škoda, že jste dluh nevymáhal v době, kdy jste mohl.

Re: Smlouva o zprostředkování služeb

Mirek, 22.12.2007 17:41:34

Moc děkuji za odpověď a přeji příjemné svátky.

pracovní smlouva

jitka, 08.12.2007 20:19:21

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda mi může zaměstnavatel přikázat dělat i odpolední směnu,poku jsem rozvedená a mám 6leté dítě.Dosud jsem pracovala na jednu směnu.Nyní chce rozjíždět i odpolední směny.

Dotaz

Gábina, 08.12.2007 19:55:37

Dobrý den,

měla bych jeden dotaz. Zhruba před měsícem jsem půjčila cca 70000,- Kč jedné firmě, protože se dostala do finančních problémů.Tyto peníze jsou podložené písemnou smlouvou, kterou jsme obě strany podepsali v kanceláři firmy. Teď ale firma přerušuje živnost. Splatnost je sice až na konci ledna 2008, ale i tak se chci zeptat, jakým způsobem postupovat při získání peněz zpátky.

Děkuji a přeju hezký večer.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »