Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, otec by mi rád věnoval rodinný domek. Jak je to s darovací daní v letošním roce? Je stále nulová?
Dobrý den,
darování mezi příbuznými v řadě přímé je stále od daně darovací osvobozeno.
Dobrý den. Mám dotaz, zda lze k darovací smlouvě dodatečně se souhlasem obou stran doplnit konkrétní podmínky. Např. v případě že darovanou nemovitost prodá, musí přiměřeně k ceně "vyplatit" sourozence. Také mám dotaz, zda se při darování nemovitosti vnučce musí provést úř. odhad nemovitosti. Děkuji a přeji příjemný den.
Dobrý den,
chci se zeptat na dědickou daň v roce 2009.
Děkuji I. Odarčenková
Dobrý den,
i v roce 2009 budou platit stejná ustanovení zákona jako v roce předchozím, tzn. pro osoby v I. a II. skupině platí osvobození od této daně.
Dobrý den,
chtěl bych se optat jestli od 1.1.2009 zůstane darovací daň nulová jestli budu chtít po Novém roce mému synovy darovat rodinny dům.
Děkuji.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli od 1.1.2009 zůstane darovací daň nulová ( osvobození) v případě darování nemovitosti mezi příbuznými v I. skupině.
Dobrý den oběma,
ano, v obou případech budete osvobozeni od darovací daně.
Dobrý den, mám takový dotaz: Má babička mi chce darovat rodinný dům - je pro mě lepší a finančně výhodnější, když mi ho daruje teď a nebo, když mě napíše do závětě (podotýkám, že má syna, kterého vydědila a další možné dědice, kteří by se se mnou popř. mohli soudit). Mnohokrát děkuji za odpověď!
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com