Placení nemocenské - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Placení nemocenské

Jiřina Kapsová, 17.12.2008 19:26:03

Zjistila jsem, že mě můj vedoucí nepřihlásil na ČSSZ. Pracuji v PERY kožené zboží v Mladé Boleslavi jako prodavaačka od poloviny května 2008 a zjistila jsem na ČSSZ, že jsem přihlášena teprve od 1.11.2008. Co s tím mám dělat? Moje spolupracovnice mě v práci šikanuje a já jsem se z toho zhroutila a jsem na neschopence. Jsem ve starobním důchodu, takže moje neschopenka (peníze za ni) bude minimální. Poraďte, prosím, co mám dělat? Mám si pohovořit s vedoucím-majitelem firmy? Říci mu vše co mi spolupracovnice provádí? Já nerada žaluji. Vždy jsem v zaměstnání s lidmi vycházela velmi dobře. Pracovala jsem celý život s lidmi, ale s takovou ženou jsem se nikdy nesetkala. Je velmi zlá a zákeřná. Vím, že ji vyhodili z jednoho místa kvůli pomluvám. Děkuji Vám za odpověď a přeji hezký den Jiřina Kapsová

Re: Placení nemocenské

Mgr. Oldřich Topka, 08.01.2009 09:45:04

Dobrý den, se vztahy na pracovišti Vám zde neporadíme, to není věcí práva, ale mezilidských vztahů. Se zaměstnavatelem si o tom pohovořit můžete, ale osobnost kolegyně to stejně nezmění.
Pokud jde o neplacení pojistného, pak to s ním projednejte také a požádejte ho, ať věci uvede do pořádku. Jestli ne, podejte podnět na OSSZ na porušení povinností. OSSZ může řešit věc jako přestupek, ovšem doplacení pojistného za Vás nevyřeší. Pokud nebude zaměstnavatelem doplaceno dobrovolně, nezbývá než jít k soudu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »