dědictví - družstevní byt - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dědictví-daň z příjmu

Jarmila Kamenčáková, 06.01.2009 16:23:49

Dobrý den,
Po rodičích jsem v 11/2008 získala právo k užívání družstevního bytu. V dědickém řízení byl byt oceněn na 500 000,- Kč. Tento byt-právo k užívání ihned prodám za 500 000,- Kč (platba v hotovosti bez smlouvy) musím z nich odvést 15 % daň z příjmu?
Rodiče byli dlouholetými členy družstva.
Protože je nás více sourozenců, se kterými se musím rozdělit, nerada bych se dostala do problémů s finančním úřadem.
Děkuji za odpověď.

Re: dědictví-daň z příjmu

iveta svitoková, 29.01.2009 03:52:14

dobrř den,mám stejný problém jako vy a nejsem si jisté,ale podle měho musíte být v bytě aspoň 5 let členem družstva ,ale tato doba se krátí o tu po kom byla zděděna.Pokud to tak je,tak by mě zajímalo,zda nán vůbec podávat daňo vé přiznání,nebo kdo mi vystaví to,že jsem od daní osvobozena,děkuji

dědictví - družstevní byt

Zedníčková, 17.12.2008 08:57:52

Dobrý den, prosím o radu. S bratrem zdědíme práva a povinnosti k družstevnímu bytu. Předseda mě upozornil,že se budu muset stát nejdříve členem družstva a pak teprve byt prodat.Ve stanovách družstva toto řešeno není. Členem družstva se stát nechci a laicky se mi zdá, že to není třeba. Také bych(s bratrem) pak musela platit daň z příjmu. Prosím, můžete mi popsat, jak postupovat?Ráda bych znala svoje(a bratrovy) práva. Děkuji za odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »