výpověd dohodou - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověd dohodou

karel kovarik, 15.12.2008 17:05:36

Dobrý den, mám dotaz jestli můžu uplatnovat na zaměstnavateli odstuné, když jsem podepsal výpověd dohodou ve které není duvod propuštění. Byl jsem zaměstnán na dobu neurčitou v oboru stavebnictví a už jsem tušil, že v zimě nebude tolik práce aby si mne zaměstnavatel mohl držet, protože s těchto důvodu se ve fy často střídali zaměstnanci. Nedávno jsem onemocněl a můj zaměstnavatel toho hned využil a když jsem po nemoci přišel do práce tak mi oznámil, že mi dává okamžitou výpověd s toho důvodu, že moje neschopenka mu přišla o den později a ze zákona ji musí zaměstnavatel dostat do třech prac dnů.Protože jsem zákony neznal tak jsem mu to podepsal a paradoxně jsem zatím nedostal ani výplatu k datu 15.12. Byl jsem vzorný zaměstnanec a myslím, že mám nárok od zaměstnavatele na odstupné. Mohu se někam odvolat?

Re: výpověd dohodou

karel kovarik, 15.12.2008 18:15:37

Dobrý večer, ještě bych chtěl opravit údaj o výpovědi. Je to dohoda o rozvárání pracovního poměru. předem děkuji

Re: výpověd dohodou

Karel Dlouhý, 15.12.2008 18:38:43

Dobrý den, podepsal jste dohodu o rozvázání pracovního poměru, kde důvod skončení není. Nárok na odstupné nemáte a těžko se můžete někam odvolávat. Neměl jste to podepisovat.

Když Vám řekl, že Vám dává okamžitou výpověď a místo toho jste mu podepsal dohodu o rozvázání pracovního poměru - tak už s tím nic nenaděláte.

(Z důvodu pozdního odevzdání neschopenky by Vám výpověď nemohl dát.)

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »