Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
náš zaměstnanec byl na 14denním školení v zahraničí. Mohu mu přiznat diety i ve dnech, které připadají na víkend (sobotu a neděli?)
Předem děkuji.
Ano, musíte - za celou dobu pracovní cesty od pčřekročení hranic ČR při cestě tam do překročení hranic ČR při návratu.
Dobrý den,
Od 10. března jsem nastoupila do firmy Jeseníky-sdružení cestovního ruchu. Mám dvě smlouvy. Jedna je typická pracovní smlouva na 20 hodin týdně, tj. 0,5 úvazku. Další smlouvu mám DPČ na projekt, který realizuje Sdružení a i v této mám úvazek 0,5. Tudíž mám dohromady 1 úvazek. V obou smlouvách mám uvedeného jednoho zaměstnavatele. Mám právo na stravenky, mohou se tyto dvě smlouvy sčítat?
Děkuji za odpověď
S přáním příjemného dne
Dobrý den,
záleží na směrnici platné v té organizaci.
Poskytování stravenek je dobrovolný benefit pro zaměstnance.
Děkuji za odpověd, ostatní zaměstnanci stravenky mají. Zjístím něco o vnitřní směrnici. Ještě jednou děkuji a přeji příjemný den
Dobrý den.
Mám problém se zaměstnavatelem,a to takový že již od června minulého roku,si strhává části mzdy za stravenky,ale ještě jsme je neviděli,předtím slíbil že budou do konce roku a také nic.Došla mi trpělivost a chci to řešit jinou cestou.
Chci se Vás zeptat,kam je potřeba podat stížnost k prozkoumání celé této věci?Nebo nějaký postup co bych měla udělat?Mockrát Vám předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
nechápu, jak si může strhávat za stravenky, když Vám je nedává.
Stravenky přece potřebujete každý den.
Můžete podat podnět na inspekci práce, ta za Vás ale dlužnou neoprávněně strženou částku nevymůže - na to budete muset dát žalobu k soudu.
No to já také nechápu,ale říct mu že chci peníze které mi strhl ,tím bych si moc nepomohla-zbytečně bych přišla o část navíc.Něco s tím musíme provést to ano.Tohle je vrchol
Dobrý den.
Od ledna budu pracovat pro mojí firmu v Rusku. Zaměstnavatel mi chce k platu poskytovat příplatek, který má nahradit diety, které mi údajně nesmí poskytovat, pokud zde budu tzv. trvale i když vlastně mohu v Rusku odpracovat pouze 90 dní za pololetí. Příplatek je ale nižší, než by byly skutečné diety (nyní 45 eur na den). Má na to právo, nebo mám na diety nárok i v tomto případě? Pracovní povolení mám schváleno na rok.
Děkuji za informaci.
V. Tesner
Dobrý den, pokud jde o náhrady při výkonu práce v zahraničí, pak si projděte zj. § 172 a 181 ZP. Tam je mimo jiné uvedeno, že zahraniční stravné se při výkonu práce v zahraničí skutečně neposkytuje. Je to kompenzováno jinými (zvláštními) náhradami.
Dobrý den,
pracovní doba je 8:00 až 16:30 hod. Můj dotaz zní, pokud odjede pracovník na služební cestu ve 12:00 hod., má nárok na stravenku i na cestovní náhrady, když služební cesta bude trvat min. 5 hod. a on odpracovat 4 hod.
Mám správné informace, že nárok na stravenku vzniká, když pracovník odpracuje nejméně 4 hod.?
Nárok na cestovní náhradu - dietu vzniká, když pracovní cesta trvá min. 5 hod.?
Díky za informaci.
Renata
Dobrý den, nárok na stravné se neřídí opracovanou dobou, ale celkovým trváním cesty. Na stravné vznikne nárok, jestliže trvá pracovní cesta déle než 5 hodin (§163 ZP).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com