Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chci se zeptat, jestli jsem považován za studenta, když jsem začal od února navštěvovat denní jazykový kurz v jazykové škole? Tam mi řekli, že za studenta považován nejsem. Je mi 25 let, mám za sebou VŠ a pracuji na poloviční úvazek. Dál bych se chtěl zeptat, jestli je možné pro jednoho zaměstnavatele pracovat na poloviční úvazek a pro druhého nárazově na dohodu o provedení práce? Jaké tím mohou vzniknout komplikace nebo povinnosti? Velice děkuji za odpověď.
Dobrý den, podle zákona o vysokých školách (111/1998 Sb.) přestává být osoba studentem po ukončení studia. Zároveň Vám z účasti na jazykovém kurzu neplyne ani statut osoby soustavně se přípravující na budoucí povolání, což je důležité pro různé úřady. Jinak pracovněprávních vztahů můžete uzavřít i více. Je pouze na Vás, jak to budete všechno stíhat. Co máte na mysli těmi komplikacemi, není zřejmé.
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda má zaměstanavatel právo mi nařídit jazykový kurz v sídle mého zaměstanání v určitý den a hodinu, pokud je to mimo mojí poracovní dobu (pracuji na směny a dojíždím cca 25km) ?
Dobrý den, jestli jde o prohlubování praxe nutné k výkonu Vaší práce, pak jste povinna si ji prohlubovat. Ovšem, aby jste k tomu byla přímo nucena, aniž by to vyplývalo z interních předpisů zaměstnavatle, se říci nedá. Jestliže se však se zaměstnavatelem nedohodnete, pak je těžké Vám radit.
Dobry den.
Chci se zeptat, jestli se doba stravena na jazykovem kuzru, poradana, hrazena zamestnavatelem a probihajici v prostorach firmy zapocitava do pracovni doby.
Dekuji
Dobrý den, účast na jazykovém kurzu se do pracovní doby nezapočítává. Pracovní doba je totiž jen ta, ve které je zaměstnanec povinen vykonávat pro zaměstnavatele práci. V případě, že však účast na kurzu zasahuje do Vaší pracovní doby, jedná se v souladu s § 205 zákoníku práce o překážku v práci na straně zaměstnavatele a zaměstnanci za tuto dobu přísluší náhrada platu.
Mgr. Oldřich Topka
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com