Jazykový kurz - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

statut studenta

Martin Kráčalík, 08.02.2008 12:50:58

Dobrý den, chci se zeptat, jestli jsem považován za studenta, když jsem začal od února navštěvovat denní jazykový kurz v jazykové škole? Tam mi řekli, že za studenta považován nejsem. Je mi 25 let, mám za sebou VŠ a pracuji na poloviční úvazek. Dál bych se chtěl zeptat, jestli je možné pro jednoho zaměstnavatele pracovat na poloviční úvazek a pro druhého nárazově na dohodu o provedení práce? Jaké tím mohou vzniknout komplikace nebo povinnosti? Velice děkuji za odpověď.

Re: statut studenta

Mgr. Oldřich Topka, 08.02.2008 13:05:07

Dobrý den, podle zákona o vysokých školách (111/1998 Sb.) přestává být osoba studentem po ukončení studia. Zároveň Vám z účasti na jazykovém kurzu neplyne ani statut osoby soustavně se přípravující na budoucí povolání, což je důležité pro různé úřady. Jinak pracovněprávních vztahů můžete uzavřít i více. Je pouze na Vás, jak to budete všechno stíhat. Co máte na mysli těmi komplikacemi, není zřejmé.

Jazykový kurz

Petra Mišíková, 04.02.2008 13:40:20

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda má zaměstanavatel právo mi nařídit jazykový kurz v sídle mého zaměstanání v určitý den a hodinu, pokud je to mimo mojí poracovní dobu (pracuji na směny a dojíždím cca 25km) ?

Re: Jazykový kurz

Mgr. Oldřich Topka, 06.02.2008 09:36:24

Dobrý den, jestli jde o prohlubování praxe nutné k výkonu Vaší práce, pak jste povinna si ji prohlubovat. Ovšem, aby jste k tomu byla přímo nucena, aniž by to vyplývalo z interních předpisů zaměstnavatle, se říci nedá. Jestliže se však se zaměstnavatelem nedohodnete, pak je těžké Vám radit.

Jazykový kurz

Milan, 04.12.2007 08:11:00

Dobry den.
Chci se zeptat, jestli se doba stravena na jazykovem kuzru, poradana, hrazena zamestnavatelem a probihajici v prostorach firmy zapocitava do pracovni doby.
Dekuji

Re: Jazykový kurz

Redaktor, 04.12.2007 08:52:06

Dobrý den, účast na jazykovém kurzu se do pracovní doby nezapočítává. Pracovní doba je totiž jen ta, ve které je zaměstnanec povinen vykonávat pro zaměstnavatele práci. V případě, že však účast na kurzu zasahuje do Vaší pracovní doby, jedná se v souladu s § 205 zákoníku práce o překážku v práci na straně zaměstnavatele a zaměstnanci za tuto dobu přísluší náhrada platu.

Mgr. Oldřich Topka

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »