Konec PP na dobu určitou - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Konec PP na dobu určitou

M. A., 12.12.2008 12:57:07

Dobrý den,
prosím o radu v následující situaci.
Ke dni 31.12.2008 mi končí smlouva na dobu určitou.
Z přístupu vedení mi není jasné, zda semnou hodlají smlouvu prodloužit či nikoliv. Toto jednání mě odrazuje z další spolupráce.
Do konce roku mi zbývá vybrat 9 dní dovolené. Může mne zaměstnavatel "nutit" chodit do práce i ve svátky (Vánoce a svátky vánoční)? Je mi jasné, že bude vyžadovat,abych chodil mezi svátky do práce, s čímž jsem smířen, ikdyž jem měl nahlášenou dovolenou.
A pokud bych si tedy zbývajících 9 dní dovolené nevybral, je zaměstnavatel povinen mi je proplatit?
Jaké jsou možné varianty "vyspořádání se" s nárokem na dovolenou?
Předem děkuji za vaši odpověď.
S pozdravem,
M.A.

Re: Konec PP na dobu určitou

Karel Dlouhý, 12.12.2008 18:49:12

Předně si s nimi vyjasněte, zda chtějí smlouvu prodloužit nebo ne (resp.to jste měl udělat již dříve - abyste si mohl hledat nové zaměstnání).

"Je mi jasné, že bude vyžadovat,abych chodil mezi svátky do práce, s čímž jsem smířen, i když jem měl nahlášenou dovolenou." - z čeho je Vám to jasné?
Máte tu dovolenou schválenou nebo ne?

Záleží na provozních potřebách zaměstnavatele, kdy Vám určí čerpání dovolené. Obecně je snaha, aby před skončením pracovního poměru byla vyčerpána veškerá dovolená, aby ji pak nemusel proplácet.

"Může mne zaměstnavatel "nutit" chodit do práce i ve svátky" - záleží jak je u Vás sestaven harmonogram směn, zda Vám na svátky připadá směna nebo ne, resp, může směna z důvodu svátku odpadnout.

Náhradu za nevybranou dovolenou je zaměstnavatel povinen proplatit po skončení prac. poměru.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »