výpověď a 1. leden - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověď a 1. leden

marie dlouhá, 11.12.2008 07:17:51

Dobrý den,

k 31. 12. 2008 mi končí zákonná 2 měsíční výpovědní lhůta (výpověď jsem podala sama), jak je to se dnem pracovního volna (1. 1. ), když na pracomní úřad půjdu až následující den, můžou mě zapsat zpětně i když se jadná o svátek, nebo si za ten den musím doplatit soc. a zdr. pojištění. Jak je to když mi skončí pr. poměr a já budu na neschopence, jak to bude s výplatou nemocenské? Jak je to, když člověk onemocní a je na podpoře? Vyplácí se nemocenská a z jakých peněz?

Re: výpověď a 1. leden

Mgr. Oldřich Topka, 16.12.2008 14:50:08

Dobrý den, ohledně nemocenské v ochranné lhůtě si projděte diskuze, je to tu mnohokrát. Pokud se na ÚP zapíšete do 3 dnů od skončení PP, pak Vám zdravotní zaplatí za celou dobu stát. Sociální za Vás nikdo platit nebude. Onemocníte-li v době evidence na ÚP a nebudete již v ochranné lhůtě, pak Vám nemocenskou nikdo neproplatí. Ostatní si zjistíte sama u referenta na ÚP.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »